Verder niets bijzonders

  « Terug

  Nu verkrijgbaar: Hoensbroek in de oorlogsjaren

  Verder niets bijzonders, anekdotes over Hoensbroek in bezettingstijd vertelt het verhaal van het Limburgse Hoensbroek in oorlogsjaren. Dit verhaal wordt aan de hand van de ervaringen van Jan Lodewijk Albert Custers omschreven door zijn zoon, Paul Custers.

  Deze auteur heeft na vele uren in het archief door te brengen, egodocumenten te lezen en met familie, betrokkenen en nabestaanden te praten een waardevol document geschreven, genaamd Verder niets bijzonders.

  De persoonlijke beleving

  Het boek vertelt over de inval van het Duitse leger, het leven tijdens de bezetting, illegaliteit, verzet, bevrijding, hoop en nog veel meer. Het werk omvat tal van concrete gebeurtenissen, persoonlijke statements, authentieke illustraties en gedocumenteerde fragmenten. Persoonlijke beleving staat centraal in het boek, een egodocument in meerder opzichten. De persoonlijke beleving van Paul Custers’ vader vormt de rode draad, verbindingen worden gelegd met de auteur zijn eigen leven, opvattingen en belevingen. Daarbij probeert Custers oordelen over ‘goed’ en ‘fout’ te vermijden. Verder niets bijzonders, anekdotes over Hoensbroek in bezettingstijd is hiermee een zeer interessant boek met verzamelde informatie en tegelijkertijd ook persoonlijke beleving. Een veelzijdig onderzoek met als uitkomst een intrigerend en divers boek.

  Dit is een uitgave van Boekenplan, Maastricht. Bel ons gerust 043-3581882.

  Share |