Over boeken, uitgeven en boeken verkopen

  Wat doet een recensie

  « Terug

  5-sterren review

  Wat doet een recensie voor je boek

  Recensies zijn belangrijk om meerdere redenen: een goede recensie doet je boekverkoop stijgen, een recensie zet jouw boek weer on top of mind van je potentiele lezers en jij, de auteur, kunt met elke recensie die verschijnt je eigen boekmarketing weer een zwaai geven.

   

  Recensies kun je op verschillende moment vragen: een maand of twee voordat je boek verschijnt (stuur een pdf met de cover op de eerste pagina naar recensenten) daarmee kun je ook media aandacht genereren en een interview krijgen. De tweede periode is rond de tijd dat je boek verschijnt. In deze periode kun je je hardcopy boeken toesturen of een pdf bestand. Elke recensent heeft zo z'n eigen voorkeur.

  De derde periode is nadat het boek verschenen is. Ook dan willen recensenten je boek bespreken. Het is namelijk een misvatting dat boeken alleen gerecenseerd worden als ze nieuw zijn.

  Een vierde moment kan zijn als er een heruitgave van je boek komt en je inhoud hebt toegevoegd of veranderd.

  Een vijfde moment kan zijn als je een activiteit rond je boek organiseert. 

  Doordat je verspreidt in de tijd aandacht weet te genereren voor je boek, blijf je on top of mind van zowel de media zelf, als van je potentiële lezers. En dat is waarom het te doen is. 

  Succes!


  Dank aan Denise Hulst voor deze tip.

  Share |

  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties lezen.