Over boeken, uitgeven en boeken verkopen

  Hoe gebruik je een ISBN nummer

  « Terug

  De belangrijke dertiencijfers

  Een professioneel uitgegeven boek heeft een ISBN of wel International Standard Book Number. Dit is een wereldwijd bekende dertiencijferige code waarmee boekhandels, bibliotheken en groothandels eenvoudig alle benodigde informatie over het boek en uitgever kunnen vinden. Het nummer wordt in de streepjescode verwerkt.

  ISBN ontrafelt

  De eerste drie cijfers van het International Standard Book Number zijn het soort artikel, voor ons is dit 978 voor een boek. De volgende, in ons geval, twee cijfers namelijk 90 geven de land en taal aan. De cijfers hierna is de code voor de uitgever, dan volgen het volgnummer en als laatste volgt een reservenummer.

  Het aanvragen van je ISBN nummer

  Dus het is daarom logisch dat voor elke verschijningsvorm van het boek, paperback, gebonden boek, e-book, luisterboek een nieuw boeknummer aangevraagd moet zijn. Voor de aanvraag kunt u terecht bij Bureau ISBN. Hier krijg je zo belangrijke nummer voor je boek na het invullen van de benodigde gegevens. Met dit nummer kunt u een barcode maken of aanvragen maar hierover een andere keer meer.
  Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met Boekenplan. Lees ook de vragen en antwoorden over het ISBN.

  Laat de barcode maken

  Zodra je boek bij de CB-Logistics en de boekhandel terecht komt moet een barcode op het omslag aanwezig zijn. Dit is noodzakelijk voor het afrekenen, het bijhouden van de voorraad en de distributie.
  Als je bekend bent met de verwerking van een barcode dan kun je op het internet wel een gratis barcode aanmaken. Deze zijn meestal in RGB en moet jezelf omzetten in grijswaarden. Ben je hier niet zo in thuis dan kun je beter de barcode laten maken bij AIS-scanologie. Dan ben je er altijd zeker van de deze streepjescode door de scanner te lezen is. Boekenplan maakt ze in eigen huis. Je moet er rekening meehouden dat je de barcode niet mag verkleinen. Zelf hou ik altijd 80% aan, 100% is wel erg groot.

  Productie: drukken of printen

  Zijn de voorbereidingen gereed en de pdf voor de laatste keer gecontroleerd dan kunt u het boek laten drukken en aanmelden bij CB. Boekenplan is de partij die zich gespecialiseerd heeft in het printen en drukken van boeken.

  Melden van de verkoopprijs

  Bij het Commissariaat voor de Media moet u de prijs van uw boek melden. De Vaste Boekenprijs is in het leven geroepen om een brede beschikbaarheid en een divers aanbod mogelijk te maken.

   

  Bel ons voor meer informatie: 043-3581882, of stuur een berichtje.

   

  boek uitgeven

   

  Share |

  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties lezen.