Over boeken, uitgeven en boeken verkopen

  Wat doet een recensie

  5-sterren review

  Wat doet een recensie voor je boek

  Recensies zijn belangrijk om meerdere redenen: een goede recensie doet je boekverkoop stijgen, een recensie zet jouw boek weer on top of mind van je potentiele lezers en jij, de auteur, kunt met elke recensie die verschijnt je eigen boekmarketing weer een zwaai geven.

   

  Share |

  Aanpassing btw-tarief voor e-books en audioboeken

  e-books bij Boekenplan

  Nederlands btw-tarief e-books en audioboeken van 21% naar 9%

  De Nederlandse regering heeft in september 2019 bekend gemaakt het btw-tarief voor

  Share |

  Klussen voor dummies

  boek Klussen voor dummiesk

  Klussen voor Dummies, pocket editie

  Voor de echte (toekomstige) Klusser!

  Share |

  Hoe werkt leenrecht

  Wetgeving & Jurisprudentie

  Hoe werkt leenrecht in Nederland

  Sinds 1996 is het wettelijk geregeld dat bibliotheken voor het uitlenen van boeken, tijdschriften, bladmuziek, muziek-cd’s en dergelijke een vergoeding moeten betalen. Uitgezonderd zijn wetenschappelijke en schoolbibliotheken. 

   

  Share |

  Thema-codes nieuw hoe werkt het

  De B- van Boekenplan met handig gesorteerde boeken in de letter B

  Het boekenvak in Nederland start met het gebruik van Thema-codes, de nieuwe internationale standaard voor boekenclassificatie. De eerste experimenten laten zien dat titels met Thema-codes beter vindbaar zijn.

  Share |

  100ste geboortedag Eva Perón

  foto van Eva Peron - Evita

  100ste geboortedag van Eva Perón, de legendarische Evita

   

  Op 7 mei 2019 wordt in Argentinië herdacht dat het 100 jaar geleden is dat Eva Perón werd geboren. We kennen haar allemaal als Evita door de gelijknamige musical en de verfilming hiervan met Madonna. Alhoewel historisch veelal onjuist bracht de musical met het hoofdnummer Don’t cry for me Argentina Eva Perón niettemin wereldfaam.

  Share |

  Boekenbarometer 2018 Q1 t/m 4

  Ontwikkelingen in het boekenlandschap van 2018

   

   

  Share |

  Hoe gebruik je een ISBN nummer

  De belangrijke dertiencijfers

  Een professioneel uitgegeven boek heeft een ISBN of wel International Standard Book Number. Dit is een wereldwijd bekende dertiencijferige code waarmee boekhandels, bibliotheken en groothandels eenvoudig alle benodigde informatie over het boek en uitgever kunnen vinden. Het nummer wordt in de streepjescode verwerkt.

  Share |

  Julio Pavanetti Montevideo

  Exil

  ELKE REHDER, 1942, EXIL, STEFAN ZWEIG

  Poëzie van Julio Pavanetti uit Montevideo, Uruquay

  Share |

  Traditionele Chinese geneeskunde

  Chinese tempel

  Chinese geneeskunde

  China staat momenteel in het middelpunt van de belangstelling. China is een van de nieuwe supermachten. Er is een steeds verdergaande uitwisseling van China met de westerse wereld. Zowel in handelsbetrekkingen als in vrijwel alle gebieden van cultuur: toerisme, architectuur, schone kunsten en wetenschappen. Ook Chinese geneeswijzen worden in het westen allengs meer gemeengoed.

  Share |

  Een dichter vergeet niet | Czeslaw Milosz

  ets hoort bij Een dichter vergeet niet

  18 Augustus 2018 verscheen een artikel in Trouw over de Poolse dichter Czesław Miłosz en de poeziebundel Een dichter vergeet niet.

   

  De eerste alinea’s zijn het intro van het artikel in Trouw

  Lang niet alle gedichten van Czesław Miłosz gaan erover, maar oorlog, ballingschap en Europa komen regelmatig terug in zijn poëzie. Deze bundel omhelst zijn hele loopbaan, van het vroegste werk in 1933 tot de laatste gedichten in 2002.

   

  Melancholisch en grappig en soms zo raak dat het je de adem beneemt. Misschien is Miłosz wel mijn favoriete Pool. Hoewel hij zichzelf geloof ik liever omschreef als een Litouwse dichter die schreef in het Pools (en hij geboren werd in wat nu Litouwen is maar destijds Rusland was). Ook prachtig: zijn autobiografie ‘Geboortegrond’ waarin hij zijn eigen geschiedenis met die van Europa vervlecht.

   

  Lees hier het hele artikel van Marjolijn van Heemstra

  Share |

  Linkshandigen beter in wiskunde

  Linkshandigen beter in wiskunde

  Linkshandigen hebben het niet altijd makkelijk. Zo zijn scharen vreselijk, je stootje vaak met je elleboog tegen je buurman aan tafel. Maar nu is er goed nieuws, lefties! Jullie zouden over het algemeen beter in wiskunde zijn, zo hebben onderzoekers bekend gemaakt op de British Psychological Society Annual Conference.

  Share |

  De hitte in Zwarte wol

  Zwarte wol van Henri Van NieuweborghDe hitte is onaangenaam ook in Zwarte wol

  De hitte is met 39 graden buiten ondragelijk. Onze hond wil niet meer naar buiten – wij eigenlijk ook niet. We puffen al met de airco aan. Ik moest denken aan een uitgave die we niet zo lang geleden hebben gemaakt: Zwarte wol van Henri Van Nieuwenborgh. Hierin wordt op de eerste bladzijde hetzelfde weertype en gevolgen beschreven zoals we nu – 26 juli 2018 – ondervinden. Lees hieronder dit eerste deel van Zwarte wol.

  Share |

  Klimaat in Addis Ababa

  Addis Ababa (Ethiopië) en de heerlijke temperatuur

  Addis Ababa is de hoofdstad van Ethiopië en ligt centraal in het Ethiopisch Hoogland, aan de voet van de berg Entoto. Het bijna vier miljoen inwoners tellende hoofdstad begint op 2326 meter boven de zeespiegel bij de internationale luchthaven en loopt uit tot een hoogte van meer dan drieduizend meter. 

  Share |

  taal: debiet

  Taalweetje: debiet

  #Taalweetje debiet (het) “Het debiet schommelt sterk met de regenval, terwijl grondwater een veel zekerder debiet heeft.”

   

  Bron: Waarom Nederland wel genoeg water heeft en wij niet (Pieter Van Dooren, De Standaard, 5 juli 2018)

   

   

  Share |

  Kobo Auro H2O Edition

  Beste uit de test juni 2018, Consumentenbond - Kobo Aura H2O

  Maak kennis met de verbeterde waterdichte Kobo Aura H2O Edition 2. Deze Kobo e-reader is voorzien van ComfortLight Pro schermverlichting, hij heeft een groter geheugen (8GB) en het nieuwe ontwerp zorgt ervoor dat het apparaat handzamer is en slechts 207 gram weegt!

  Share |

  Willen we nog steeds een levenslange relatie?

  Pasfoto auteur Marly SendenEen levenslange relatie; is het nog steeds een realiteit?

  Samen zijn, dat willen we graag. Dat is een oerbehoefte van de mens. Maar hoe? Dat verandert in de loop der tijden door veranderende maatschappelijke omstandigheden en behoeften. Flexibiliteit, persoonlijke ruimte en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke waarden in het huidige tijdsbeeld.


  Foto: Marly Senden, auteur van het boek Bij twijfel zeker doen.

   

  Share |

  Waarom je als auteur niet alles alleen moet doen

  Het ontstaan van Bij twijfel zeker doen van Marly Senden

  Ruim twee jaar geleden ontstond het idee om een boek te schrijven, een soort van nog-op-mijn-bucketlist-idee. Het thema was snel bedacht: twijfels over je relatie. Een thema waar ik persoonlijk een paar jaar mee bezig ben geweest en dat ik in mijn werk als psycholoog en relatietherapeut veel zie. Welke overwegingen zijn belangrijk in de keuze om voor je relatie te gaan of om je eigen weg te gaan. Dat wilde ik overzichtelijk maken. Uit de losse pols ben ik gaan schrijven. Verhalen uit de praktijk en dan weer een stuk theorie, waardoor je vanzelf de literatuur induikt. Heel boeiend en ook weer leerzaam.

  Share |

  Piraten perziken p-waarden

  omslag Statistiekboek Vince PendersPiraten, perziken en p-waarden | Statistiek

  'Piraten, perziken en p-waarden' kan fungeren als een op zichzelf staande, smaakmakende cursusstatistiek van Vince Penders lees nu dit smaakmakende boek met zijn bijzondere naam: ‘Piraten, perziken en p-waarden'.

  Share |

  Boeken verkopen als een tierelier

  Sommige boeken verkopen als een tierelier; ontdek welke dat zijn

  Welke factoren bepalen op voorhand een succesvolle boekverkoop? Is er een speciale formule, is de vormgeving of juist het onderwerp belangrijk, gaat het om de schrijfstijl of hangt het succes af van uw reclamebudget? Ontdek het aan de hand van het verhaal van één van onze bestsellers.

  Share |

  Natuurlijk in balans met je hond

  Het boek: Natuurlijk in balans met je hond

  Anders dan andere hondenboeken


  Liz Wolting werkt al jarenlang met honden en is gespecialiseerd in honden met zware gedragsproblemen. Binnen haar trainingscentrum vangt zij, samen met haar team, jaarlijks zo’n duizend honden op. Deze dieren, die elders geen kans meer krijgen, kunnen daardoor succesvol herplaatst worden. Door dagelijks intensief met honden om te gaan, heeft zij in de loop der jaren deze ‘vrienden’ van binnen en buiten leren kennen. Haar studie diergeneeskunde maakt het plaatje compleet. Het boek is zojuist verschenen. Te bestellen in onze boekwinkel.

  Share |

  Boeklezing Lulu Wang

  foto van Lulu Wang Boekenplan maakt haar boekenBoeklezing over Nederlandse identiteit en het boek Nederwonderland van Lulu Wang

  Aanstaande zondag, 20 mei 2018, om 12.00 uur boeklezing van Lulu Wang in 'De Brandweerkantine' in Maastricht met paneldiscussie Nederlandse identiteit, hoe zien allochtonen,

  Share |

  E-bookbarometer Q1 2018

  Online verkoop van e-books blijft stijgen
   

  De nieuwe grafiek ‘afzet in verkopen, uitleningen en abonnementen per genre’ laat zien dat abonnementen vooral succesvol zijn op het gebied van fictie en kinderboeken.

  Share |

  De bodemloze put geeft antwoord aan de Overheid

  Dr. Niels Groen geeft uitleg in De Bodemloze Put

  Problemen met ICT-systemen bij Belastingdienst en andere overheden. ‘Inning belasting kan in gevaar komen’, zegt de belastingdienst in de Volkskrant. Jule Peeters in de Limburger: Gebrek aan kennis en desineteresse. Dr. Niels Groen promoveerde met zijn proefschrift De Bodemloze Put met als ondertitel Escalerend commitment in publieke IT-projecten. Hierin wordt uit de doeken gedaan waarom dergelijk grote projecten mislukken. In deze uitgave staat beschreven wat er bij de Belastingdienst is gebeurd. Niets menselijks is de Belastingdienst vreemd. Hieronder een korte uitleg van de auteur.

  Share |

  Wervende achterzijde tekst voor het omslag

  Je overtuigd meer mensen om het hele boek te lezen

   

  Achterzijde tekst, achterflaptekst of achterplattekst

  Zo wat varianten op wat we bedoelen met een promotietekst voor de achterzijde van het boek.

  Share |

  Je kiest een redacteur met grote zorg

  Kies de juiste redacteur en je maakt in kwaliteit een grote sprong voorwaarts

  Een redacteur wat kan die voor je boek kan betekenen? Weinig mensen weten dit precies. Kijkt deze redacteur nu naar dt-fouten of is er meer.

  Share |

  Daarom heeft het voordelen om zelf je boek uit te geven

  Zelf je boek uitgeven kent vele voordelen

  Het grootste voordeel van zelf een boek uitgeven is je volledige onafhankelijkheid. Maar door een gebrek aan ervaring kan dit voordeel weleens tegen je keren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de redactie en manuscriptbeoordeling.

  Share |

  Review: Zolang er mensen zijn zijn er stemmen

  Prettig leesbaar - Zolang er mensen zijn zijn er stemmen

  Journalist Paul Custers bood het bestuur van Stichting Weerklank aan in de wereld van het 'stemmen horen' te duiken. In de inleiding neemt hij de lezer mee in zijn wijze van benadering van dit onderwerp en het ontstaan van dit boek.

  Share |

  Review Dooie dagen - Misdaadroman - Pim Hermans

  Misdaadroman Dooie dagen van Pim Hermans

  Geweldig dat je als uitgever op vrijdagmorgen het telefoontje krijgt van CPNB dat zij ons weekend goed gaan maken. Dooie dagen van Pim Hermans is zijn debuutroman en door de jury van de Schaduwprijs 2017 zo goed bevonden dat Pim Hermans genomineerd en op de shortlist staat.

  Share |

  Recensie voor de relatietwijfelaar

  Bij twijfel zeker doen – voor de relatietwijfelaar


  Twijfels over je relatie? Dan ben je een relatietwijfelaar. Je kunt twijfelen of je een relatie moet aangaan of twijfelen aan je huidige relatie in de zin van 'zit het er nog in?' Je krijgt in dit praktische boek een

  Share |

  Bij twijfel zeker doen | Marly Senden

  Bij twijfel zeker doen

   

   

   

   

   

   

   

   

  Je relatieprobleem oplossen: je zult gelukkiger zijn als je een beslissing neemt 

  Relatietwijfels zijn er in alle soorten en maten: je bent bijvoorbeeld uit elkaar gegroeid, verliefd op een ander, er is veel ruzie, of alles komt steeds op jou neer. Psychologe en relatietherapeute Marly Senden behandelt zes verschillende redenen om te twijfelen.

  Share |

  Verder niets bijzonders

  Nu verkrijgbaar: Hoensbroek in de oorlogsjaren

  Verder niets bijzonders, anekdotes over Hoensbroek in bezettingstijd vertelt het verhaal van het Limburgse Hoensbroek in oorlogsjaren. Dit verhaal wordt aan de hand van de ervaringen van Jan Lodewijk Albert Custers omschreven door zijn zoon, Paul Custers.

  Share |

  Poëzie verrijkt het leven, zegt Robin

  Onlangs ontdekte ik de interessante website Poezieverrijkt.nl. Ik had nog nooit van deze website gehoord, maar dat bleek geen schande te zijn, want de site staat nog maar kort live. Het is zo’n boeiende en interessante website, dat ik deze ontdekking perse met jullie wil delen.

  Naast veel gedichten van diverse beroemde en minder bekende dichters, bevat de website ook een informatieve en begrijpelijke poëzie-encyclopedie. Wat de website zo interessant maakt in vergelijking met andere poëziewebsites is de missie van de redactie:

   

  Share |

  Een boek personaliseren is aantrekkelijk en simpel

  een ex libris in je boek

  Iedereen is verrast als je een boek met je eigen naam erin ontvangt

  Een boek laten drukken is één ding maar personaliseren is onovertroffen waardevol.
  Je boek personaliseren is een geweldige mogelijkheid om je boek als cadeau aan te bieden.

  Share |

  Boek drukken of kan het anders

  Geen voorraad boeken meer nodig als u voor Boekenplan kiest

  Boek laten drukken per exemplaar is bij veel producties een handige en efficiënte uitkomst. Boekenplan maakt dit mogelijk met een geautomatiseerde methode van (POD) printing on demand.

  Share |

  Slag voor het Skagerrak

  Eerste Wereldoorlog 1914-1918

  De Brits-Duitse Zeeslag bij Jutland of de Slag voor het Skagerrak op 31 mei 1916 wordt beschouwd als de grootste zeeslag aller tijden.

  Share |

  Sterfdag William Shakespeare 23 april 1616

  De vrienden van Shakespeare

  Van de sonnetten die William Shakespeare ons heeft nagelaten, zijn al vele vertalingen verschenen. Maar van de vele pareltjes van zijn tijdgenoten die hetzelfde genre beoefenden, bleven de meeste voor de Nederlandse lezerskring tot nu toe onvertaald. Dat tekort heeft Fred van

  Share |

  Edgar Allan Poe Eureka

  Zelf beschouwde Poe dit essay als zijn meesterwerk.

  Eureka van Edgar Allan Poe voor het eerst in een Nederlandse vertaling. Het is een essay over het materiële en spirituele universum. De uitgave is een vertaling en een uitvoerige toelichting van René van Slooten, vele jaren actief lid van de Internationale ‘Poe Studies Association’.

  Share |

  Edgar Allan Poe voorwoord

  Edgar Allan Poe | Eureka

  Edgar Allan Poe's essay 'Eureka' uit 1848 is een van de meest merkwaardige stukken uit de wereldliteratuur, zowel qua inhoud als qua geschiedenis  Het is het langste werk van Poe en hij beschouwde het als het meesterwerk en de sluitsteen van zijn oeuvre. Toch is 'Eureka' nauwelijks bekend en in slechts enkele andere talen vertaald, in tegenstelling tot het overige werk van Poe dat in vrijwel alle talen ter wereld verkrijgbaar is. De reden daarvoor is eenvoudig: de visie die Poe in 'Eureka' ontwikkelde op het universum, was zijn tijd zo ver vooruit en zo volkomen anders dan de wetenschappelijke en religieuze opvattingen van zijn tijd, dat niemand het serieus nam of zelfs maar kon begrijpen.

  Share |

  Edgar Allan Poe

  Korte levensschets van Edgar Allan Poe

  Naar aanleiding van het verschijnen van de tweede druk van Eureka van Edgar Allan Poe wil ik u zijn korte levensverhaal niet onthouden.

   

  Edgar Poe werd geboren op 19 januari 1809 in Boston, aan de oostkust van de Verenigde Staten. Hij had een oudere broer en een jongere zuster. Zijn ouders waren toneelspelers, maar de vader liet het gezin in de steek en de moeder overleed toen Edgar bijna drie jaar was. De drie kinderen werden opgenomen in verschillende pleeggezinnen. De jonge Edgar kwam terecht in Richmond, Virginia, bij de rijke koopman John Allan en diens vrouw Frances Valentine Allan-Keeling. Het echtpaar was kinderloos en er ontstond een nauwe band tussen de kleine Edgar en zijn stiefmoeder.

   

  Share |

  Manuscriptbeoordeling, wat iedereen zou moeten weten

  manuscript redigerenSchrijven doe je alleen, uitgeven doe je samen

  Een boek uitgeven is net zoiets als wensen verwezenlijken. Natuurlijk wilt u voordat het boek verschijnt een beeld krijgen welke mogelijkheden uw manuscript biedt. Boekenplan kan uw manuscript professioneel beoordelen. Een professionele manuscriptbeoordeling geeft u een steun in de rug en kan net het verschil maken.

  Share |

  Alweer een feestdag

  Zorg dat u de vragen van de kinderen kan beantwoorden over onze feestdagen

  Wat wordt er eigenlijk gevierd met Kerstmis, Driekoningen, Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren? Kinderen vragen ernaar. Herkent u dit?

  Share |

  Reisverhalen Zuid-Amerika

  Reisverhalen Zuid-Amerika; de aardbeving in Peru

  23 juni: een openbare telefoon hangt aan een paal op een stoep, vlak naast de muur van een huis. Ik toets een nummer in en zie opeens de cijferplaat bewegen. Op het pleintje naast mij stoppen de auto’s, mensen gaan midden op straat staan. Dit is een aardbeving! Ik sta in het centrum van Cusco, de oude Incastad, waar veel gebouwen dikke muren hebben. Ik zie dakpannen op straat belanden, maar geen scheuren of instortende gebouwen. Na enkele trillingen lijkt de beving voorbij. De telefoon blijkt niet te gebruiken. Latere berichten melden dat de beving aan de kust een kracht van 8,4 op de schaal van Richter had. In Arequipa is een van de twee torens van de kathedraal door het dak gestort, vlak langs het prachtige Belgische orgel; het andere torentje staat nog op een griezelig dun puntje steen. Aan de kust bij Camaná ontstaat een tsunami. Gelukkig kan daar bijna iedereen op tijd wegkomen. In totaal zijn er toch nog ongeveer 250 doden te betreuren, naast enkele duizenden gewonden is de schade groot. Op 7 juli volgt een lichtere beving met een heftigheid van 7,6. Hierbij vallen nog drie doden.

  Vervolg: Reisverhalen Zuid-Amerka

  Share |

  Internationaal uitgeven

  Internationaal uitgeven is voor Boekenplan eenvoudig


  Buiten het Nederlands taalgebied is ook het Duits taalgebied in Europa binnen ons distributiebereik evenals het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk, Spanje, Italië.

  Share |

  Uitgeven Engelstalige uitgaven

  Engelstalig uitgeven

  Natuurlijk is het al veel langer mogelijk om via internet een boek interntionaal te verkopen. Maar dan kom je, naast de taal, toch diverse problemen tegen zoals: betalingsmogelijkheden en natuurlijk het versturen van het fysieke boek. Vandaar dat de verkoop van e-books veel eenvoudiger is.

  Share |

  Maand van de spiritualiteit

  De Maand van de Spiritualiteit

  Veel mensen hebben behoefte aan inspiratie en zingeving. Het lijkt erop dat er ondanks alle welvaart ook iets verloren is gegaan. Daarom zoeken mensen naar een beter evenwicht tussen materiële welvaart en geestelijk en lichamelijk welzijn.

  Share |

  De Slag aan de IJzer

  Slag aan de IJzer en de WO1 in Limburg

  Op 30 oktober begonnen de Duitse troepen op verschillende plaatsen aan de IJzer massaal aan te vallen.

  Share |

  Wat zijn dat voor manieren?! een review

  Ook de kleine culturele verschillen zijn boeiend

  Als het gaat om culturele verschillen, hoeven het geen grote dingen te zijn die tot misverstanden kunnen leiden.

  Share |

  Presentatie van 1914-1918 Moeilijke jaren in beide Limburgen

  1914-1918 Moeilijke jaren voor de beide Limburgen

  Een volle Boekhandel Dominicanen in Maastricht tijdens de op 22 mei 2014 gehouden boekpresentatie van de uitgave 1914-1918 Moeilijk jaren in de beide Limburgen van Dr. Geert Verbeet.

  Share |

  Goed idee voor een boek?

  Goed idee insturen voor een uitgeefproject

  Bij Boekenplan leggen we ons erop toe een goed idee voor een boek om te zetten naar een tastbaar product. Een boek van goede kwaliteit. Klaar om te verspreiden bij de geschikte lezersmarkt. Het goede idee, al dan niet reeds uitgewerkt in een manuscript, komt van u. Wij helpen u vervolgens met jarenlange ervaring en expertise bij het volledige productieproces. Van A tot Z. Van kaft tot kaft. Zo krijgt uw inhoud ook de verschijningsvorm die het verdient.

  Share |

  Boek succesvol digitaal uitgeven

  eBook uitgeven bij Boekenplan

  25 Jaar e-reader: Wat is nu precies een ePub 

  Veel uitgevers, en Boekenplan zeker, geven de digitale boeken uit in het ePub-formaat. ePub is de afkorting van Electronic Publication. Het is een gratis en open bestandformaat dat is ontwikkeld door Internanational Digital Publishing Forum (IDPF). Het is de bestandextentie van een bestandstype XML. Het ePub is een standaard die het meest geaccepteerd is en in zo goed als in alle 160 webwinkels verkrijgbaar is.

  Share |

  Boek uitgeven van nu

  Boek uitgeven, met een aantal zekerheden

  Zelf uitgever zijn heeft veel voordelen. U kunt alles naar uw eigen wensen regelen, maar in de uitgeefwereld zitten voor velen zaken waar de meeste auteurs, zeker de debutanten, geen weet van hebben. Niet iedereen is op de hoogte van de Wet op de Vaste Boekenprijs?

  Share |

  Boek drukken kleine oplage

  Hoe kun je een boek drukken van 1 exemplaar

  Bij bepaalde boekproducties is het drukken van een boek in hele kleine aantallen – één is het minimum – een handige en efficiënte uitkomst. Boekenplan maakt dit mogelijk met de methode van printing on demand. Zoals de term al aangeeft wordt er bij deze optie pas een boek gemaakt wanneer het besteld wordt. En het wordt bovendien meteen afgeleverd op de plaats van bestemming.

  Share |

  MIJN verleden

  Het mijn verleden in Limburg, een stukje mijngeschiedenis

  Er is tegenwoordig een groeiende belangstelling voor de geschiedenis van de Limburgse mijnstreek. Dat is prima. Lang leek het erop dat de Limburgse steenkolenmijnen halsoverkop gesloten waren en zo snel mogelijk vergeten moesten worden. Het verleden vergeten - zeker de Limburgse mijnstreek - is nooit een goed idee.

  Share |

  Dorze mensen in het zuiden van Ethiopie

  Rondreis door Ethiopië

  Nadat we een schitterende reis door het Noorden van Ethiopië hebben gemaakt, gaan we samen met Abel, een vriendelijke gidschauffeur, nog een trip van duizenden kilometers door het Zuiden maken. Het Zuiden waar zo veel verschillenden bevolkingsgroepen wonen die allemaal hun eigen gewoontes, gebruiken en rituelen hebben die mijlenver van onze wereld afstaan. De Dorze is de eerste bevolkingsgroep waar we nader kennis mee gaan maken.

  Door te kiezen voor printing on demand heeft u geen voorraad nodig en is uw uitgave altijd beschikbaar. Publicaties met enerzijds een kleinere markt maar anderzijds weliswaar een langere doorlooptijd aangaande relevantie en verwachte bestellingen kunnen daardoor goed bediend worden met printing on demand. Zo heeft u nooit een te grote voorraad op de gang staan maar is uw titel wel altijd te verkrijgen wanneer er vraag naar is.

   

  Wanneer u, gebaseerd op de specifieke context van uw uitgave, de methode van printing on demand aanwendt is een boek drukken vanaf 1 exemplaar gesneden koek. Een boek uitgeven wordt zo plezierig en betaalbaar wanneer je kunt drukken vanaf 1 exemplaar.

  Share |

  Verhalen uit Ethiopie

  Zijn er bijzondere verhalen uit Ethiopië?

  Dit is een verhaal uit de uitgave Tadijas van Ine Andreoli. Een boek met verhalen uit Ethiopië

  Veel oudere mensen in Ethiopië kunnen niet lezen en schrijven omdat ze nooit naar school zijn geweest. Maar ze kunnen goed verhalen vertellen. Vaak zijn het verhalen die zij weer hebben gehoord van hun vader of moeder. Het is niet zo dat er verhaaltjes worden verteld voor het slapen gaan, zoals wij dat kennen. Maar meestal worden ze verteld in een grote groep.

  Ethiopiërs die kunnen lezen, doen dit erg graag en lezen deze verhalen in de boeken. Lees hieronder een verhaal uit Ethiopië.

  Share |

  Ethiopië, reisverhalen en een legende

  Lees de verhalen uit het oudste cultuurland

  Reisverhalen zijn er wel maar legenden uit Ethiopië zijn duidelijk onderbelicht. Een verhaal uit dit oudste cultuurland:
  Ethiopië, het land van contrasten! Ethiopië is een land dat zich (zeker de laatste jaren) aan het ontsluiten is voor de geïnteresseerde en avontuurlijke reiziger – wij willen u dan ook die reisverhalen over Ethiopie niet onthouden.

  Share |