Wervende tekst, hoe schrijf je het best een achterflaptekst

  « Terug

  Wervende tekst op de achterzijde, achterflaptekst, achterplattekst of blurb
   

  In de wereld van boekcreatie, schittert de achterzijde van het omslag als een kostbaar juweel. Het vormt het allereerste contactpunt met potentiële lezers, en dient daarom te stralen als een betoverende tekst die onweerstaanbaar aantrekt. Maar, hoe zet je zoiets magisch op papier? Hieronder ontdek je enkele handige richtlijnen om een verleidelijke achterflaptekst te creëren.
   

  1. Weet wie je doelgroep is

  Voordat je begint met schrijven, is het belangrijk om te weten wie je doelgroep is. Wie wil je bereiken met je boek? Wat zijn hun interesses en behoeften? Door te weten wie je doelgroep is, kun je je tekst beter afstemmen op hun wensen en behoeften.
   

  2. Bepaal je unique selling point

  Wat maakt jouw boek uniek? Waarom zouden mensen jouw boek moeten lezen in plaats van andere boeken over hetzelfde onderwerp? Identificeer je unique selling point en zorg ervoor dat dit duidelijk naar voren komt in je tekst.

   

  3. Gebruik een pakkende titel en ondertitel

  Een pakkende titel en ondertitel zijn essentieel om de aandacht van potentiële lezers te trekken. Zorg ervoor dat je titel kort en krachtig is en de inhoud van je boek goed weergeeft. Gebruik daarnaast een ondertitel om meer informatie te geven over de inhoud van je boek.

   

  4. Maak gebruik van quotes en aanbevelingen

  Als je al eerder boeken hebt geschreven, of als je bekend bent in de branche, is het een goed idee om quotes en aanbevelingen van anderen op te nemen in je tekst. Dit kan potentiële lezers overtuigen om je boek te lezen en geeft ze meer vertrouwen in jou als auteur.

   

  5. Wees duidelijk en beknopt

  Het is belangrijk om duidelijk en beknopt te zijn in je tekst. Vermijd jargon en ingewikkelde woorden en maak je tekst gemakkelijk te begrijpen. Gebruik korte zinnen en alinea's om de tekst gemakkelijker leesbaar te maken.

   

  6. Schrijf een pakkende samenvatting zonder plot

  De samenvatting van je boek is het belangrijkste onderdeel van je achterflaptekst. Zorg ervoor dat deze samenvatting de inhoud van je boek goed weergeeft en de interesse wekt van potentiële lezers. Schrijf een pakkende, korte samenvatting die de lezer nieuwsgierig maakt naar wat er in je boek staat.

   

  7. Zorg voor een call-to-action op de achterflaptekst

  Sluit je tekst af met een call-to-action. Vertel de lezer waarom hij of zij jouw boek moet lezen en wat ze kunnen verwachten. Moedig de lezer aan om het boek te kopen en om het aan te raden aan anderen.

  Tot slot, een wervende tekst voor de achterzijde van het omslag is een belangrijk marketinginstrument voor je boek. Gebruik bovenstaande tips om een tekst te schrijven die verkoopt. Exclusief voor auteurs bij Boekenplan schrijven wij gratis de wervende tekst.

   

   

  Interessant om te lezen:
  Hoe je een beter boek uitgeeft en meer lezers bereikt
  Lees hoe je boeken kunt verkopen als een tierelier
  Hoe begin je een boek
  Ontwerp een aantrekkelijk boekomslag


  Wil je meer informatie neem contact op met Boekenplan

   

   

  Share |