Over boeken, uitgeven en boeken verkopen

  Alle berichten gepubliceerd in

  Augustus 2018

  Een dichter vergeet niet | Czeslaw Milosz

  ets hoort bij Een dichter vergeet niet

  18 Augustus 2018 verscheen een artikel in Trouw over de Poolse dichter Czesław Miłosz en de poeziebundel Een dichter vergeet niet.

   

  De eerste alinea’s zijn het intro van het artikel in Trouw

  Lang niet alle gedichten van Czesław Miłosz gaan erover, maar oorlog, ballingschap en Europa komen regelmatig terug in zijn poëzie. Deze bundel omhelst zijn hele loopbaan, van het vroegste werk in 1933 tot de laatste gedichten in 2002.

   

  Melancholisch en grappig en soms zo raak dat het je de adem beneemt. Misschien is Miłosz wel mijn favoriete Pool. Hoewel hij zichzelf geloof ik liever omschreef als een Litouwse dichter die schreef in het Pools (en hij geboren werd in wat nu Litouwen is maar destijds Rusland was). Ook prachtig: zijn autobiografie ‘Geboortegrond’ waarin hij zijn eigen geschiedenis met die van Europa vervlecht.

   

  Lees hier het hele artikel van Marjolijn van Heemstra

  Share |

  Linkshandigen beter in wiskunde

  Linkshandigen beter in wiskunde

  Linkshandigen hebben het niet altijd makkelijk. Zo zijn scharen vreselijk, je stootje vaak met je elleboog tegen je buurman aan tafel. Maar nu is er goed nieuws, lefties! Jullie zouden over het algemeen beter in wiskunde zijn, zo hebben onderzoekers bekend gemaakt op de British Psychological Society Annual Conference.

  Share |