Daarom heeft het voordelen om zelf je boek uit te geven

    « Terug

    Zelf je boek uitgeven kent vele voordelen

    Het grootste voordeel van zelf een boek uitgeven is je volledige onafhankelijkheid. Maar door een gebrek aan ervaring kan dit voordeel weleens tegen je keren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de redactie en manuscriptbeoordeling.

    Bezuinig niet op het redigeren. De teksten moeten nagenoeg foutloos zijn. Negatieve reacties zijn dodelijk tijdens de promotie, over de mislopende verkoop nog maar niet te spreken.

     

    Kwaliteitscontrole

    Veel zaken rond een boek uitgeven kan de auteur zelf doen, denk aan ontwerp, opmaak, redactie of regelen van het drukken. Zorg er alleen voor dat iemand de kwaliteitscontrole doet. Dat is iets dat je niet alleen kunt doen. Veel auteurs die zelf hun boek uitgeven doen alles alleen waardoor de kwaliteit sterk achterblijft. Dit is jammer, want de promotie kost erg veel tijd daarom is het zonde om in het voortraject te weinig aandacht te schenken aan de kwaliteit van je tekst.

    Maar als jezelf een boek gaat uitgeven dan kom je ook met andere zaken in aanraking. Zoals het ontwerp en de opmaak van het omslag. Want wat is een geslaagd omslag. Het drukken is ook niet onbelangrijk en dan natuurlijk ook de boekpromotie.

    Wil je meer lezen over: hoe schrijf je een boek.

     

    Je kunt tijdens het proces altijd even contact opnemen 

    Loop je tegen problemen aan terwijl je zelf je boek aan het bewerken bent. Of heb je het plan opgevat maar wil je iets meer weten over redigeren, opmaak of een second opinion? Schroom niet om contact op te nemen. Maak kennis met Boekenplan

     

    Leestip: Hoe werkt leenrecht in Nederland

     

    goed huwelijk tussen zelf doen en het kunnen laten doen   Een geslaagd huwelijk tussen zelf doen of het kunnen laten doen.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Lees ook de 28-tips om succesvol je boek uit te geven.

    Share |