Hoe kan ik een boek beter uitgeven, promoten en verkopen

  Zelf boek uitgeven

  « Terug

  Zelf je boek uitgeven, wat is daar nu het voordeel van

  Het grootste voordeel van zelf een boek uitgeven is je volledige onafhankelijkheid. Maar door een gebrek aan ervaring kan dit voordeel zich weleens tegen je keren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de redactie. Bezuinig niet op het redigeren. De teksten moeten zo goed als foutloos zijn. Negatieve reacties zijn op zijn zachtst gezegd niet prettig tijdens de promotie, over de mislopende verkoop nog maar niet te spreken.
  Op zoek naar de voor- en nadelen van zelfuitgeven.

   

  Kwaliteitscontrole, kun je dat alleen doen

  Veel zaken rond een boek uitgeven kan de auteur zelf doen, denk aan ontwerp, opmaak, redactie. Zorg er alleen voor dat iemand de kwaliteitscontrole doet. Dat is iets wat je niet alleen kunt doen. Veel auteurs die zelf hun boek uitgeven doen alles alleen waardoor de kwaliteit sterk achterblijft. Dit is jammer, want de promotie kost erg veel tijd daarom is het zonde om in het voortraject te weinig aandacht te schenken aan de kwaliteit van je tekst.

   

  Maar als je zelf een boek gaat uitgeven dan kom je ook met andere zaken in aanraking. Zoals het ontwerp en de opmaak van het omslag en het binnenwerk. Het drukken is ook niet onbelangrijk en dan natuurlijk ook de boekpromotie.

   

  Wil je meer lezen over: hoe schrijf je een boek lees het dan snel dan mis geen tips.

   

  Een boek waar je veel uit kunt leren is het boek Zelf boeken uitgeven van Maria Staal.

   

   

  Leestip: Hoe geef je een beter boek uit en bereik ook nog eens meer lezers

  Hoe werkt leenrecht

   

   

  Share |

  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties lezen.