Hoe kan ik een boek beter uitgeven, promoten en verkopen

  Manuscriptbeoordeling, wat iedereen zou moeten weten

  « Terug

  manuscript redigerenSchrijven doe je alleen, uitgeven doe je samen

  Een boek uitgeven is net zoiets als wensen verwezenlijken. Natuurlijk wilt u voordat het boek verschijnt een beeld krijgen welke mogelijkheden uw manuscript biedt. Boekenplan kan uw manuscript professioneel beoordelen. Een professionele manuscriptbeoordeling geeft u een steun in de rug en kan net het verschil maken.

  Begeleiden en manuscriptbeoordeling

  Als wij een manuscript binnenkrijgen lezen wij veelal de eerste hoofdstukken. We krijgen dan een goede indruk. Soms is de kwaliteit van de tekst wel in orde maar rijzen er twijfels over bijvoorbeeld de opbouw. Dan is het beter om een redacteur een manuscriptbeoordeling te laten maken. Hij of zij heeft jaren ervaring in het beoordelen van teksten en het begeleiden van auteurs.

  Professionele beoordeling

  Een manuscriptbeoordeling moet professioneel gebeuren, niet alleen lezen en beoordelen maar ook het geven van advies. Bij vrienden en bekenden rond de auteur is een professionele kijk meestal niet aanwezig. Een redacteur weet wat de lezer wil.

  Adviezen en tips voor uw manuscript

  Met de adviezen van de redacteur en de tips uit de beoordeling kan de auteur met het manuscript weer aan de slag of de redacteur kan het manuscript gaan redigeren. Onze ervaring is dat de teksten na een manuscriptbeoordeling aanzienlijk verbeteren.

  Wat kunt u verwachten bij een manuscriptbeoordeling:

  • De redacteur beoordeelt en analyseert uw volledige manuscript,
  • Daarbij gaat de redacteur uitgebreid in op belangrijke zaken als structuur, indien van toepassing de geloofwaardigheid van de personages, spanningsopbouw en stijl,
  • Binnen circa 3 weken krijgt u een uitgebreid leesrapport van enkele pagina's.
  • De geraamde kosten geven wij na inlevering van het definitieve manuscript direct door.

  Stuur uw manuscript nu op

  Stuur uw manuscript in Word samen met een synopsis, een kort stukje over de auteur en een begeleidende brief. Stuur ook uw contactgegevens mee en geef ook aan wat u met het manuscript beoogt, heeft u een eigen publiek en gebruikt u sociale media. 

  Graag sturen naar manuscripten@boekenplan.nl. U ontvangt na binnenkomst een bevestiging en het termijn waarop u van ons een reactie kunt verwachten. Gemiddeld moet u rekenen op 2 weken.

   

  Belt u ons gerust of mail ons en maak kennis met onze speciale samenwerking. T 043 3581882.

   

  Share |

  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties lezen.