Manuscriptbeoordeling, wat iedereen zou moeten weten

  « Terug

  manuscript redigeren

   

  Samen bereik je meer: van schrijven naar uitgeven

   

  Het uitgeven van een boek is als het vervullen van dromen. Voordat uw werk de wereld betreedt, is het begrijpelijk dat u nieuwsgierig bent naar de potentie van uw manuscript. Boekenplan biedt een deskundige beoordeling van uw tekst, die niet alleen ondersteuning biedt, maar ook het verschil kan maken in uw succesvolle publicatie.

   

  Begeleiding en manuscriptbeoordeling
   

  Bij het ontvangen van een manuscript, duiken we doorgaans met enthousiasme in de eerste hoofdstukken om een krachtige eerste indruk te vormen. Hoewel de tekst vaak van goede kwaliteit kan zijn, kunnen er soms twijfels rijzen over aspecten zoals de structuur. In zulke gevallen kan het wijs zijn om een ervaren redacteur in te schakelen voor een grondige manuscriptbeoordeling. Met hun jarenlange expertise in tekstbeoordeling en auteursondersteuning, kunnen zij het verschil maken.

   

  Professionele manuscriptbeoordeling

  Een deskundige evaluatie van het manuscript omvat niet enkel het doornemen en beoordelen van de tekst, maar strekt zich tevens uit tot het verstrekken van gericht advies. Gewoonlijk beschikken vrienden en kennissen van de auteur niet over de benodigde expertise om professioneel advies te bieden. Een redacteur is zich bewust van de verwachtingen van de lezer.

   

  Adviezen en tips voor uw manuscript
   

  Met de adviezen van de redacteur en de tips uit de beoordeling kan de auteur aan de slag met het manuscript of kan de redacteur het manuscript gaan redigeren. Onze ervaring is dat de kwaliteit van de tekst aanzienlijk verbetert na een manuscriptbeoordeling.

   

  Wat kunt u verwachten bij een manuscriptbeoordeling?


  - De redacteur beoordeelt en analyseert uw volledige manuscript.

  - De redacteur gaat uitgebreid in op belangrijke zaken, zoals structuur, geloofwaardigheid van de personages (indien van toepassing), spanningsopbouw en stijl.

  - U ontvangt een leesrapport van enkele pagina's.
   

  Stuur uw manuscript nu op
   

  Stuur uw manuscript in Word-formaat, samen met een synopsis, een kort stukje over de auteur en een begeleidende brief. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden en geef aan wat u beoogt met het manuscript. Heeft u bijvoorbeeld al een eigen publiek en maakt u gebruik van sociale media?

  Stuur uw manuscript naar manuscripten@boekenplan.nl. U ontvangt na ontvangst een bevestiging en informatie over wanneer u onze reactie kunt verwachten. Houd rekening met een gemiddelde wachttijd van twee weken.

   

  Neem gerust contact met ons op per e-mail of telefoon om kennis te maken met onze speciale samenwerking. T 043 3581882.

   

  Leestips:

   

  Hoe werken de themacodes

  Waarom je als auteur niet alles alleen moet doen

  Boeken verkopen

  Promotieplan voor je nieuwe boek

  Boek promoten social media

  Vaste Boekenprijs

  6-tips: hoe begin je een boek

  Kalligrafie

   

   

  Share |