De matrasdrager van Maria Philippens

  « Terug


   

  Verdwaald in de dieptes van het leven:
  Ontdekkingen in De Matrasdrager van Maria Philippens

   

  De matrasdrager van Maria Philippens is een boek dat bestaat uit vijf spannende en soms beklemmende verhalen. In deze verhalen volgen we mensen die verdwaald zijn in hun eigen leven. Ieder personage heeft zijn of haar eigen worstelingen en probeert op hun eigen manier grip te krijgen op hun situatie.
   

  Terug naar het overzichtelijke leventje: de opticien na de aanslag in Nice

  Een van de verhalen die Maria Philippens schreef gaat over een opticien die na de aanslag in Nice probeert terug te keren naar zijn normale, overzichtelijke leventje. Hij wordt geconfronteerd met de fragiliteit van het leven en vraagt zich af of hij zijn oude leven ooit nog kan oppakken.
   

  Het grote hart van de betrokken docente: waar ligt de ware motivatie?

  In een ander verhaal in De matrasdrager volgen we een betrokken docente van vluchtelingenkinderen. Ze lijkt gedreven te worden door een groot hart, maar er is meer aan de hand. Het verhaal onderzoekt de motieven en drijfveren achter haar betrokkenheid.
   

  Op de vlucht: de ontslagen data-analist achterlatend

  Een ontslagen data-analist slaat op de vlucht en laat zijn kinderen in het ongewisse achter. Zijn acties roepen vragen op over wat hem tot deze wanhoopsdaad heeft gedreven en wat de gevolgen zijn voor zijn gezin.
   

  Blinde ambitie: de val van de beleidsmedewerkster

  Een beleidsmedewerkster wordt geconfronteerd met de consequenties van haar blinde ambitie. Ze realiseert zich dat ze in haar streven naar succes haar eigen val heeft gecreëerd. Het verhaal onderzoekt de gevolgen van obsessieve ambitie en de zoektocht naar echte voldoening.
   

  De strijd om integriteit: de overspannen huisarts

  Tot slot volgen we een overspannen huisarts die worstelt om zijn integriteit te behouden te midden van de druk en chaos van zijn werk. Het verhaal onderzoekt de grenzen van de menselijke geest en de uitdagingen waarmee mensen in veeleisende beroepen worden geconfronteerd.
   

  Het onvermogen en verlangen

  In De matrasdrager kunnen de personages hun kwetsbaarheden, eigenaardigheden en angsten niet verbergen, waar ze zich ook bevinden. Het boek gaat over het onvermogen én het verlangen om de lasten van het leven te delen, over verlies en troost. Het verkent ook de confronterende kracht van beeldende kunst en hoe kunst ons kan helpen om betekenis te geven aan ons bestaan.
   

  Stap in de wereld van De Matrasdrager

  Laat je betoveren door de vijf diepgaande verhalen in De Matrasdrager en duik in de complexe werelden van de personages. Ontdek hun worstelingen, angsten en verlangens, en laat je meevoeren door de beklemmende sfeer van dit meesterwerk. Ga op zoek naar antwoorden op vragen over het leven, de menselijke ervaring en de rol van kunst in onze zoektocht naar betekenis.

   

  Bestel vandaag nog jouw exemplaar van De Matrasdrager en laat je verrassen door de kracht van dit meesterwerk. Laat je meeslepen door de diepgaande verhalen en ontdek de betekenis die het kan toevoegen aan jouw eigen zoektocht naar begrip. Wacht niet langer, stap in de wereld van De Matrasdrager.

   

  Leestips:

  Vluchtelingen - Wat kom jij hier doen?

  Geschiedenis van Nederlands Limburg

   

  Share |