Betoverende poëzie van diverse dichters

Onlangs ben ik gestuit op de betoverende website Poezieverrijkt.nl. Hoewel ik er nog niet eerder van had gehoord, blijkt dat geen schande te zijn, want de site is pas recentelijk gelanceerd. Ik was echter zo onder de indruk van deze boeiende en fascinerende website dat ik deze ontdekking met jullie wil delen.
 

Naast een schat aan gedichten van zowel bekende als minder bekende dichters, biedt de website ook een informatieve en toegankelijke poëzie-encyclopedie. Wat deze website zo bijzonder maakt ten opzichte van andere poëziewebsites, is de missie van de redactie:
 

Het leven van zoveel mogelijk Nederlandstaligen verrijken met positieve poëziebeleving.

 

De redactie bereikt dit door de volgende pijlers:

 • Content:
  Op de website staan veel aansprekende gedichten en ook veel waardevolle informatie over dichters en over poëzie gerelateerde onderwerpen.
 • Traffic:
  De redactie heeft ervoor gezorgd dat de content ook goed vindbaar is in Google.
 • Commitment:
  De redactie probeert mensen aan de website te binden met een nieuwsbrief en een Facebook-pagina.
 • Boekpromotie:
  Op de website staan advertenties van gedichtenbundels. Op deze manier probeert de redactie om de verkoop van gedichtenbundels te stimuleren.

 

De site staat live sinds 1 juli 2016 en wij vroegen hoofdredacteur Robin Kerkhof in hoeverre de website al haar doel weet te bereiken:

 

“Op dit moment telt de website ruim 150 pagina’s met waardevolle content. Voor een website die nog maar zo kort bestaat, is dat een behoorlijk aantal, maar het moeten er nog veel meer worden. Daarom zijn wij ook op zoek naar mederedacteuren die het leuk vinden om hun passie voor poëzie te delen met een groot publiek.
Dat publiek is snel groeiende, want sinds livegang is het bezoekersaantal gestegen van 0 tot ruim 5000 unieke bezoekers per maand en dit aantal is nog steeds stijgende. Dit laat zien dat het onlineconcept ‘Poëzie verrijkt het leven’ voorziet in een duidelijke behoefte. Ook het aantal abonnees voor onze poëzienieuwsbrief en het aantal volgers op onze Facebook-pagina stijgt.

 

In grote lijnen zijn wij tevreden over de voortgang die wij tot nu toe hebben geboekt, maar wij zijn er nog lang niet. Wij geloven dat poëzie het leven van mensen kan verrijken en daarom willen wij nog veel meer mensen gaan bereiken.”

 

Footo van Czeslaw Milosz de dichter van de bundel Een dichter vergeet niet.

Nobelprijswinnaar voor de literatuur Czeslaw Milosz schreef de bundel Een dichter vergeet niet. 
Uitgegeven door Boekenplan.

 

Vanuit Boekenplan wensen wij de redactie veel succes. Altijd mooi om te zien hoe gepassioneerde mensen vanuit niets iets moois en unieks kunnen opbouwen. Voor poëzie van Boekenplan kunt meer zien op mosaesonetto.
 

Leestips:
 

Hoe werken de themacodes

Waarom je als auteur niet alles alleen moet doen

Promotieplan voor je nieuwe boek

Boek promoten social media

Vaste Boekenprijs

6-tips: hoe begin je een boek

 

 

Share |