Herbebossingsprojecten in Nederland en in het buitenland

 

Mede dankzij de bijdrage van Boekenplan heeft Trees for all in 2022 prachtige resultaten behaald. En die delen we graag met je, want zonder jou hadden we nooit een recordaantal bomen kunnen planten! Kijk in deze video met ons terug op de hoogtepunten van afgelopen jaar.

 

Bomen planten wij samen met Trees for all, in duurzame herbebossingsprojecten in Nederland en in het buitenland. Zo geven we iets duurzaams voor de toekomst en dragen we bij aan een gezond klimaat. Maandelijks geven wij onze bijdrage aan Trees for all.

 

 

Cellulose

Sinds de 19e eeuw wordt veel papier van hout gemaakt. Het belangrijkste onderdeel van een boom waarvan papier gemaakt wordt, heet cellulose. Het is een onderdeel van de plantaardige cel die in eigenlijk elke normale plant te vinden is, maar in hoge concentraties gevonden wordt in bomen. Vooral de fijnspar, grove den, berk, populier, beuk en eucalyptus zijn veelgebruikte boomsoorten in de papierindustrie.

 

 

Duurzaam beheer

 

Zeker 86% van het Nederlandse papier en karton bestaat uit gerecycled papier. Bovendien komen de nieuwe houtvezels voor het vervaardigen van het overige percentage nieuw papier uit beheerde bossen die speciaal zijn geplant voor de papierindustrie: zogenaamde gecertificeerde bossen. Deze bossen worden duurzaam beheerd.

 

 

Wij helpen Trees for all om sneller meer bomen te planten omdat we een bosrijke wereld erg belangrijk vinden.

 

 

Dat is pas een mooi (boeken)plan voor de toekomst!

 

Leestip: Wat moet er in het colofon staan - Lees ook over het mileubeleid van Boekenplan en de productie van de boeken

 

Share |