Belangrijke tips voor illustraties in uw proefschrift

Illustraties

Illustraties

Een proefschrift met uitstraling: Vakgenoten verbazen met Boekenplan in Maastricht

 

Een dissertatie waar je trots op kunt zijn. In de komende jaren zal het uw visitekaartje zijn. Het delen met vakgenoten is van groot belang, daarom is het essentieel dat uw proefschrift een uitstekende uitstraling heeft.
 

De afbeeldingen die u gebruikt voor de omslag en het binnenwerk van uw proefschrift moeten voldoen aan specifieke vereisten om een goede afdruk te garanderen. Om die reden is het aan te raden om uw proefschrift te laten drukken bij Boekenplan in Maastricht, waar ze werken volgens de juiste richtlijnen.
 

Lijnafbeeldingen

Hiermee worden tekeningen, grafieken, diagrammen en vergelijkbare afbeeldingen bedoeld. Voor een goede afdrukresultaat dienen de lijnen in het uiteindelijke formaat minimaal 0,15 mm dik te zijn.

 

Resolutie: 1200 dpi. Afbeeldingen van lage resolutie omzetten naar 1200 dpi resulteert niet in een betere kwaliteit. Het bestand wordt dan niet beter maar alleen maar zwaarder.

Bestandsformaat: TIFF of JPG.

 

Zwart-wit foto´s


Voor de hoogst mogelijke kwaliteit raden wij foto’s met een resolutie van minimaal 300 dpi aan.

Afbeeldingen van lage resolutie omzetten naar 300 dpi resulteert niet in een betere kwaliteit. Het bestand wordt dan niet beter maar alleen zwaarder.

Kleur: Grijswaarden

Bestandsformaat: TIFF, JPG of EPS.

Foto’s die niet in kleur gedrukt moeten worden kunnen wij automatisch omzetten in grijswaarden.

 

 

 

Kleurenfoto’s (full colour)


Kleurenafbeeldingen moeten altijd in CMYK worden aangeleverd. Wanneer een afbeelding in RGB wordt aangeleverd, dit is bij de meest foto- en scanprogramma’s het geval, dan ontstaat een zweem van blauw over de foto. Dit kan grote kleurverschillen opleveren. Ons systeem zal deze foto’s afkeuren. RGB kan in Photoshop omgezet worden naar CMYK.

 

Resolutie: 300 dpi. Afbeeldingen van lage resolutie omzetten naar 300 dpi resulteert niet in een betere kwaliteit. Het bestand wordt dan niet beter maar alleen maar zwaarder.

Bestandsformaat: TIFF, EPS, of JPG.

 

Vraag hier om deskundig advies

 

 

Lees ook: dissertatie binnenwerk