Illustraties proefschrift

Illustraties

Illustraties

Een dissertatie waar je trots op kunt zijn. De komende jaren is het uw visitekaartje. Het delen waard met vakgenoten daarom is het noodzakelijk dat je thesis een prima uitstraling krijgt.

De illustraties die u gebruikt voor het drukken van omslag en binnenwerk van uw proefschrift moeten aan bepaalde eisen voldoen om goede afdruk te krijgen. Laat uw proefschrift dus drukken bij Boekenplan in Maastricht aan de hand van de juiste richtlijnen.

 

Lijnafbeeldingen
Hiermee worden bedoeld tekeningen, grafieken, diagrammen en dergelijke. In het uiteindelijke formaat moeten de lijnen minimaal 0,15 mm dik zijn voor een goed uiteindelijk drukresultaat.

Resolutie: 1200 dpi. Afbeeldingen van lage resolutie omzetten naar 1200 dpi resulteert niet in een betere kwaliteit. Het bestand wordt dan niet beter maar alleen maar zwaarder.

Bestandsformaat: TIFF of JPG.

 

Zwart-wit foto´s
Voor de hoogst mogelijke kwaliteit raden wij foto’s met een resolutie van minimaal 300 dpi aan.

Afbeeldingen van lage resolutie omzetten naar 300 dpi resulteert niet in een betere kwaliteit. Het bestand wordt dan niet beter maar alleen zwaarder.

Kleur: Grijswaarden

Bestandsformaat: TIFF, JPG of EPS.

Foto’s die niet in kleur gedrukt moeten worden kunnen we automatisch omzetten in grijswaarden.

 

 

 

Kleurenfoto’s (full colour)
Kleurenafbeeldingen moeten altijd in CMYK worden aangeleverd. Wanneer een afbeelding in RGB wordt aangeleverd, dit is bij de meest foto- en scanprogramma’s het geval, dan ontstaat een zweem van blauw over de foto. Dit kan grote kleurverschillen opleveren. Ons systeem zal deze foto’s afkeuren. RGB kan in Photoshop omgezet worden naar CMYK.

 

Resolutie: 300 dpi. Afbeeldingen van lage resolutie omzetten naar 300 dpi resulteert niet in een betere kwaliteit. Het bestand wordt dan niet beter maar alleen maar zwaarder.

Bestandsformaat: TIFF, EPS, of JPG.

 

Vraag hier om deskundig advies

 

 

Lees ook: dissertatie binnenwerk