Boekenplan's kennisbank: Tips & info voor auteurs

  Alle berichten gepubliceerd in

  Januari 2014

  Ontdek de kracht van ePub: Vernieuwende leeservaring

  eBook uitgeven bij Boekenplan

  30 Jaar e-Reader: De kracht van ePub

  In de wereld van digitale boeken is ePub een echte topper geworden. Kort voor Electronic Publication, is dit formaat gratis en open, bedacht door het International Digital Publishing Forum (IDPF). Het geeft een revolutionaire draai aan hoe we lezen. Wat het zo bijzonder maakt? Dat is de flexibiliteit.

   

  Share |

  Boek drukken in kleine oplage: Maak indruk met een exclusieve uitgave!

  Hoe je jouw boek in kleine oplage laat drukken

   

  Als je als auteur een boek hebt geschreven, is het natuurlijk fantastisch om dit ook echt in gedrukte vorm in handen te hebben. Het kan echter zijn dat je slechts een kleine oplage nodig hebt, bijvoorbeeld om te verkopen tijdens lezingen of om weg te geven aan vrienden en familie. In dit blog bespreken we de mogelijkheden om een boek in kleine oplage te laten drukken.

   

  Een kleine oplage drukken of printen

   

  Allereerst is het belangrijk om te weten dat er verschillende manieren zijn om een boek te laten drukken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor digitaal drukwerk of voor offsetdruk. Bij digitaal drukwerk wordt het boek geprint, vergelijkbaar met het printen van een document op je eigen printer. Offsetdruk is een druktechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een drukplaat en inkt.

   

  Wanneer je een kleine oplage wilt laten drukken, is digitaal drukwerk vaak de meest geschikte optie. Bij deze druktechniek is er namelijk geen minimale oplage vereist, waardoor je ook bijvoorbeeld maar één boek kunt laten drukken. Daarnaast is digitaal drukwerk vaak voordeliger dan offsetdruk bij kleine oplages, omdat er minder voorbereidingstijd nodig is.

   

  Kies de juiste leverancier

   

  Er zijn verschillende online drukkerijen die digitaal drukwerk aanbieden voor kleine oplages. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij boekenplan.nl, waar je al vanaf één exemplaar een boek kunt laten drukken. Hierbij heb je de keuze uit verschillende papiersoorten en afwerkingsmogelijkheden, zoals een harde of zachte kaft, wire-o binding of geniet. Het is wel belangrijk om te beseffen dat de kosten per boek hoger zullen zijn dan wanneer je een grotere oplage zou laten drukken.

   

  Is zelf doen het handigst

   

  Een andere optie is om zelf een printer aan te schaffen en het boek thuis te printen en in te binden. Hierbij heb je natuurlijk wel de benodigde kennis en vaardigheden nodig om het boek professioneel te kunnen afwerken.

   

  Tot slot is het nog belangrijk om te vermelden dat het drukken van een boek slechts een onderdeel is van het uitgeefproces. Om het boek vervolgens onder de aandacht te brengen van een groot publiek, is het belangrijk om bijvoorbeeld te investeren in marketing en promotie.

   

  Conclusie

   

  Kortom, wanneer je een boek wilt laten drukken in kleine oplage zijn er verschillende opties mogelijk. Digitaal drukwerk is vaak de meest geschikte optie vanwege de mogelijkheid om al vanaf één exemplaar te laten drukken en de relatief lage kosten bij kleine oplages.

   

  Leestip: Artikelen over boek drukken in alle soorten

   

  Voordat je echter besluit om je boek te laten drukken, is het belangrijk om stil te staan bij het formaat en de lay-out van het boek. Daarnaast is het verstandig om het boek te laten proeflezen door anderen en eventueel te laten redigeren om de kwaliteit van het boek te waarborgen.

   

   

  Naast het drukken van het boek is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de marketing en promotie van het boek. Dit kan onder andere door het opzetten van een website of social media pagina, het versturen van persberichten en het organiseren van boekpresentaties.

   

  Tot slot is het van belang om te beseffen dat het drukken van een boek in kleine oplage slechts een stap is in het uitgeefproces. Er zijn nog tal van andere aspecten waar je als auteur rekening mee moet houden, zoals distributie, verkoop en royalties. Door je goed te laten informeren en adviseren, kun je ervoor zorgen dat jouw boek een succes wordt en een breed publiek bereikt.

   

   

  Lees verder hoe het mogelijk is om zonder voorraad direct te leveren.

   

  Leestips:

   

  Hoe werken de themacodes

  Waarom je als auteur niet alles alleen moet doen

  Boeken verkopen

  Boek personaliseren

  Promotieplan voor je nieuwe boek

  Boek promoten social media

  Vaste Boekenprijs

  6-tips: hoe begin je een boek

  Kalligrafie

   

  Boekenplan | boekenplan.nl | T 043-3581882 | 7 dagen per week bereikbaar | Interesse om uw boek uit te geven?
   

  Share |