Boeklezing Lulu Wang

  « Terug

  foto van Lulu Wang Boekenplan maakt haar boekenBoeklezing over Nederlandse identiteit en het boek Nederwonderland van Lulu Wang

  Aanstaande zondag, 20 mei 2018, om 12.00 uur boeklezing van Lulu Wang in 'De Brandweerkantine' in Maastricht met paneldiscussie Nederlandse identiteit, hoe zien allochtonen,

  met name Chinezen, Nederland? Hoe kunnen verschillende bevolkingsgroepen in Nederland elkaar beter begrijpen en met elkaar omgaan?
  Haar nieuwste boek, waar wij wederom met haar aan mochten werken, is die middag ook te koop en u kunt het laten signeren door Lulu. Entree gratis.

  Omschrijving Nederwonderland

  Om zich in haar gastland thuis te voelen, probeert de van oorsprong Chinese schrijfster Nederland te begrijpen. Met humor en doortastendheid legt ze verband tussen uiteenlopende zaken die haar opvallen en geeft ze structuur aan de wirwar van haar observaties. Dit leidt tot verfrissende inzichten in en ongewone conclusies over Nederland en zijn volksaard. Laat u verrassen door een Chinese blik op hetgeen voor u vanzelfsprekend is maar voor Chinezen een hersenkraker.

   

  Voor meer info lees meer over Nederwonderland

  Over Lulu Wang

  Voordat Lulu Wang (1960) fulltime boeken ging schrijven, had zij op een hogeschool Chinese les gegeven. Zij heeft 11 jaar in Nederlands-Limburg gewoond en een jaar in Belgisch-Limburg. Sinds 1998 woon en werkt Lulu in Den Haag. Waar zij ook was, ze probeerde zin te geven aan alles wat zij zag, hoorde en meemaakte dat afweek van wat Lulu gewend was in haar geboorteland China. Dit boek is het resultaat ervan. Hopelijk biedt het u een andere invalshoek om te kijken naar hetgeen voor u vanzelfsprekend is en voor de auteur een doordenkertje. Als de schrijfster hier en daar een vertekend beeld van Nederland schets, komt dat door haar onvermogen om alle facetten van dit fascinerende land te ontdekken of te begrijpen.

  Share |