Hoe kan ik een boek beter uitgeven, promoten, verkopen

  Uitgeven Engelstalige uitgaven

  « Terug

  Engelstalig uitgeven

  Natuurlijk is het al veel langer mogelijk om via internet een boek interntionaal te verkopen. Maar dan kom je, naast de taal, toch diverse problemen tegen zoals: betalingsmogelijkheden en natuurlijk het versturen van het fysieke boek. Vandaar dat de verkoop van e-books veel eenvoudiger is.

  Taal

  Vanwege de taal en betalingsmogelijkheden van de webshop kom je dan snel bij, de grootste webshop ter wereld, Amazon uit. Amazon heeft op gebied van e-books een marktaandeel van rond de 75%. Internationaal uitgeven doe je uiteraard als je manuscript in het Engels geschreven is. Heb je een Nederlands manuscript overweeg dan of vertalen een optie is. Anders kun je beter voor de distributie via bol kiezen, de grootste e-book verkoper in het Nederlandstalig gebied.

   

  Internationaal publiceren met een e-book

  Op het moment durven maar weinig auteurs de stap te wagen om internationaal te publiceren. De taal en de onbekendheid met de mogelijkheden zijn mijns inziens de grootste barrière. Het vertalen ofwel het schrijven en redigeren kosten veel tijd en als je het laat doen dan kost ook veel geld.

  Maar niet alles kost geld. Op Amazons platform Kindle Direct Publishing kun je zonder kosten je manuscript uploaden. De royalty's bij Amazon kunnen tot 70% bedragen. Maar aangezien de prijzen laag zijn moet er toch heel wat verkocht worden om uit de kosten te komen. Laat staan er rijk van worden. Internationaal liggen de prijzen voor e-books veel lager dan in Nederland.

  Onmogelijk is het niet om aan je publicatie te verdienen. Hier komen we later op terug.

   

  Internationaal uitgeven met een fysiek boek

  Tegenwoordig is internationaal uitgeven met een fysiek boek een stuk eenvoudiger door printing on demand. Boekenplan heeft contacten in Duitsland, Groot-Brittannië, de VS en Canada. In het land  waar de bestelling voor bestemd is wordt het boek geprint en verzonden. Dit scheelt in levertijd en verzendkosten. De royalty's zijn een stuk lager dan bij e-books maar door de verkoopprijs aan te passen heb je het deels zelf in de hand.

  De volgende keer gaan we verder in over de mogelijkheden van internationaal uitgeven.
  Heb je naar aanleiding van dit blog nog vragen laat dan een reactie achter.

   

  Share |

  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties lezen.