Over boeken, uitgeven en boeken verkopen

  Review Dooie dagen - Misdaadroman - Pim Hermans

  « Terug

  Misdaadroman Dooie dagen van Pim Hermans

  Geweldig dat je als uitgever op vrijdagmorgen het telefoontje krijgt van CPNB dat zij ons weekend goed gaan maken. Dooie dagen van Pim Hermans is zijn debuutroman en door de jury van de Schaduwprijs 2017 zo goed bevonden dat Pim Hermans genomineerd en op de shortlist staat.

  Een mooie prestatie waar wij als team erg trots op zijn. Er is hard aan gewerkt. Dooie dagen is uitgegeven in het fonds Mosae Libro. Op 8 juni, als aftrap van de spannende boekenweken, wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de RTL late Night. De Spannende boeken weken zijn van 9 juni tot en met 25 juni.

  Dooie dagen speelt zich af in Amsterdam Betondorp

  Dooie dagen geeft een prachtig tijdsbeeld van de jaren vijftig

  In de jaren vijftig groeit een jongen op in een ontwricht gezin. In de schaduw van het Ajax-stadion probeert hij zich te handhaven onder de tirannie van zijn moeder en de hoofdonderwijzer. De traumatische ervaringen brengen hem uit zijn evenwicht. In de zeventiger jaren leggen de hoofdpersonen uit zijn jeugd ineens het loodje. De politie tast in het duister. Als een van de slachtoffers een oude dienstkameraad blijkt te zijn moet de rechercheur bovendien zijn Indië-verleden onder ogen zien. Dooie dagen is niet alleen een spannende misdaadroman. Het boek geeft ook een fraai tijdsbeeld van de Amsterdamse arbeiderswijk Betondorp en van enkele belangrijke politieke en sociale thema's.

  Lees meer over het boek uitgeven bij Boekenplan in Maastricht.

   

    nominatie schaduwprijs 2017 voor de beste misdaadroman

   

  Lees meer bij Mosae Libro

  Direct bestellen bij Bol.com

  Direct bestellen bij Boekenroute.nl

  Share |

  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties lezen.