Linkshandigen beter in wiskunde

  « Terug

  Linkshandigen beter in wiskunde

  Linkshandigen hebben het niet altijd makkelijk. Zo zijn scharen vreselijk, je stootje vaak met je elleboog tegen je buurman aan tafel. Maar nu is er goed nieuws, lefties! Jullie zouden over het algemeen beter in wiskunde zijn, zo hebben onderzoekers bekend gemaakt op de British Psychological Society Annual Conference.

  Wiskundeopdrachten uitvoeren

  2300 Italianen tussen de 6 en 17 jaar moesten een aantal wiskundeopdrachten uitvoeren. Daarnaast vulden ze een vragenlijst in waaruit de onderzoekers konden opmaken of de deelnemers voornamelijk links- of rechtshandig waren.

   

  Hoe goed de proefpersonen in wiskunde zijn, blijkt voor 5 tot 10 procent afhankelijk te zijn van de hand waarmee ze schrijven, gooien, trappen en ga zo maar door. Dit lijkt misschien niet veel, maar volgens de onderzoekers is dit het statistisch gezien wel.

   

   

  Voor alle rechtshandige studenten en linkshandigen die een steuntje in de rug nodig hebben. Pirates, Peaches and p-values van de auteur Vince Penders is daarom de beste keuze. Lees wat de andere studenten hiervan vinden.

   

  Het boek is een must voor iedereen die hulp kan gebruiken bij wiskunde en statistiek.

  Share |

  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties lezen.