Hoe kan ik een boek beter uitgeven, promoten, verkopen

  Klimaat in Addis Ababa

  « Terug

  Addis Ababa (Ethiopië) en de heerlijke temperatuur

  Addis Ababa is de hoofdstad van Ethiopië en ligt centraal in het Ethiopisch Hoogland, aan de voet van de berg Entoto. Het bijna vier miljoen inwoners tellende hoofdstad begint op 2326 meter boven de zeespiegel bij de internationale luchthaven en loopt uit tot een hoogte van meer dan drieduizend meter. 

  Addis Ababa heeft een gematigd klimaat met duidelijk nat seizoen in de zomer en redelijk constante temperaturen gedurende het hele jaar. In de zomer ligt het kwik tussen de 16 en 22 graden en in de warmere droge wintermaanden is het gemiddeld 21 tot 25 graden. Hitte, zoals bij ons in juli 2018, blijft de inwoners van Addis Ababa bespaard.

   

  Ine en Lou Andreoli hebben veel door Ethiopië gereisd. Bovendien ook een aantal boeken over dit bijzondere land geschreven. Het laatste boek van Ine is Ethiopië, betam konjo.

   

  Betam konjo: Reizen door Noord- en Zuid-Ethiopië

   

  Na 35 jaar zet de auteur samen met haar man en vrienden weer voet op Ethiopische bodem. Ze reizen door het noorden en het zuiden van het veelzijdige land. Er wordt opnieuw kennisgemaakt met 'Het land van de verbrande gezichten'.

   

  Het noorden

  In het noorden varen ze op het Tanameer en bezoeken het eiland Zeghe, ze bewonderen de Tis Isat, lopen rond in de Koningsstad in Gondar en zijn onder de indruk van de serafijnenkopjes in de Debre Birhan Selassie kerk, nemen een kijkje bij de Falasha's en spotten de Geladababoon, de Walia ibex en de Simienfox in het Simien National Park.

   

  De rotskerken van Lalibela vormen een complex van 11 monolithische kerken. Ze werden begin 13e eeuw volledig uit de rotsen gehouwen in opdracht van de toenmalige koning Lalibela. Het complex wordt soms ook wel het achtste wereldwonder genoemd. De kerken staan sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

   

   

  Het zuiden

  In het zuiden is het genieten op en om de meren met de prachtige vogels, krokodillen en nijlpaarden. Daarnaast worden verschillende bevolkingsgroepen en stammen met een bezoek vereerd, zoals: Rastafari, Sidama, Borana, Konso, Hamar, Banna, Mursi, Dorze enzovoort.

  Ook worden herinneringen opgehaald; zij bezoeken de Metahara Sugar Factory en omgeving, waaronder het Awash National Park, en maken opnieuw kennis met de bevolkingsgroep Afar.

   

  Wil je meer weten? Lees dan dit boek over Ethiopie.

  Share |

  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties lezen.