Hoe kan ik een boek beter uitgeven, promoten, verkopen

  Internationaal uitgeven

  « Terug

  Internationaal uitgeven is voor Boekenplan eenvoudig


  Buiten het Nederlands taalgebied is ook het Duits taalgebied in Europa binnen ons distributiebereik evenals het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk, Spanje, Italië.

  Amazon is de grootste retailer ter wereld en 's wereld grootste online shop. Als één bedrijf weet hoe het een product moet verkopen dan is het Amazon wel. 

  In de VS en Canada: Drukken of printen moet plaatsvinden in het gebied waar de bestelling gedaan is. In paperback maar ook in gebonden versie is mogelijk. Door de afwijkende papierformaten blijft dit lastig en noiet alle uitvoeringen zijn mogelijk. Dit is voor ons nog toekomstmuziek. Uiteraard is het leveren van een e-book (Kindle) erg eenvoudig bij Amazon inclusief alle grote boekwinkels in de VS. Amazon heeft zelfs in New York, Time Warner Center in Manhattan, een grote boekhandel.

   

  Publiceren met een e-book

  In combinatie met een e-book, die buiten Nederland een stuk lager geprijsd is, is het bereik veel groter. Natuurlijk was en is het mogelijk om het boek in Nederland te drukken en dan te verschepen. Het boek is buiten Europa duur waardoor de vraag klein blijft en de verdienste laag.

  Het e-book kan in Europa in e-Pub en in Amerika als Kindle. Zo is je boek / dissertatie over de hele wereld beschikbaar. Kindle e-books worden in meer dan 240 landen aangeboden ook in Nederland. Een ruim bereik mag je wel zeggen.
   

  Engelstalig manuscript

  Amazon ligt als keuze voor de hand als webshop. Uiteraard als Engelstalig boek, je moet hiervoor de taal goed machtig zijn. In de VS wordt veel gebruik gemaakt van gostwriters.

  Laat je manuscript vertalen dit is goedkoper dan dat de redacteur het boek moet herschrijven. Bespaar niet op de vertaling of de redactie dit kan later tegen je gaan werken. Een recensie in de trant van: jammer van de taalfouten is dodelijk voor de verkoop. Bovendien zonde van je werk. Laat je alles door een uitgeverij verwerken dan kan hij je hierin adviseren.

  Share |

  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties lezen.