Over boeken, uitgeven en boeken verkopen

  Internationaal uitgeven

  « Terug

  Internationaal uitgeven is voor Boekenplan eenvoudiger geworden

  Buiten het Nederlands taalgebied is ook het Duits taalgebied in Europa binnen ons distributiebereik evenals het Verenigd Koninkrijk, de VS en Canada. Drukken of printen vindt plaats in het gebied waar de bestelling gedaan is. In paperback maar ook in gebonden versie is mogelijk. Een nadeel is dat op het moment het binnenwerk alleen zwart/wit nog uitgevoerd kan worden.

   

  Publiceren met een e-book kun je ook zelf

  In combinatie met een e-book, die buiten Nederland een stuk lager geprijsd is, is het bereik veel groter dan voorheen. Natuurlijk was en is het mogelijk om het boek in Nederland te drukken en dan te verschepen. Het boek wordt dan extreem duur waardoor de vraag klein blijft en de verdienste laag.

  Het e-book kan in Europa in e-Pub en in Amerika als Kindle. Zo is je boek/thesis over de hele wereld beschikbaar. Kindle e-books worden in meer dan 240 landen aangeboden ook in Nederland. Een ruim bereik mag je wel zeggen.

  Engelstalig manuscript

  Amazon ligt als keuze voor de hand als webshop. Uiteraard als Engelstalig boek, je moet hiervoor de taal goed machtig zijn. In de VS wordt veel gebruik gemaakt van gostwriters.

  Laat je manuscript vertalen dit is goedkoper dan dat de redacteur het boek moet herschrijven. Bespaar niet op de vertaling of de redactie dit kan later tegen je gaan werken. Een recensie in de trant van: jammer van de taalfouten is dodelijk voor de verkoop. Bovendien zonde van je werk. Laat je alles door een uitgeverij verwerken dan kan hij je hierin adviseren.

  Share |

  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties lezen.