Hoe kan ik een boek beter uitgeven, promoten, verkopen

  Edgar Allan Poe Eureka

  « Terug

  Zelf beschouwde Poe dit essay als zijn meesterwerk.

  Eureka van Edgar Allan Poe voor het eerst in een Nederlandse vertaling. Het is een essay over het materiële en spirituele universum. De uitgave is een vertaling en een uitvoerige toelichting van René van Slooten, vele jaren actief lid van de Internationale ‘Poe Studies Association’.

  Eureka Edgar Allan Poe zijn meesterwerk

  Poe is één van de bekendste en invloedrijkste auteurs uit de wereldliteratuur. Uitgeverij Boekenplan is daarom verheugd dat het hierbij de eerste Nederlandse vertaling kan presenteren van zijn meesterwerk het proza-gedicht Eureka. Helaas duurde het ruim een eeuw voordat men het begreep. Dit was het gevolg van verguizing door theologen die het in de negentiende eeuw nog voor het zeggen hadden. Bovendien was hij zijn tijd ver vooruit waardoor hij niet begrepen werd. Pas de laatste jaren wordt duidelijk dat het een geniaal en baanbrekend stuk was.

   

  Edgar Allan Poe wilde de harmonie tussen mens en de kosmos herstellen, die volgens hem was verstoord door het eenzijdige rationeel/wetenschappelijk wereldbeeld dat was ontstaan door de verlichting. Maar om die harmonie te bereiken is in de eerste plaats een revolutie in het denken nodig. Vandaar dat Eureka begint met een verhandeling over de vraag wat we eigenlijk ‘zeker’ kunnen weten; waar al die wetenschap nu eigenlijk op gebaseerd is. De plaats van de mens in de kosmos komt pas in het laatste deel aan de orde. Eureka was van oorsprong een presentatie en heeft nog steeds het karakter daarvan. Daardoor krijgt de lezer een unieke indruk hoe de beroemde Edgar Allan Poe, die ook bekend stond als begenadigd verteller, sprak.

   

   

  De auteur/vertaler van Eureka

   

  Van Slooten publiceerde sinds 1985 over Poe in gezaghebbende bladen en tijdschriften. (Elsevier, De Volkskrant en Trouw; internationaal in TIME, NewScientist en Nature).

   

  Lees alles over Eureka en koop het boek

   

  Share |

  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reacties lezen.