Boek succesvol digitaal uitgeven

  « Terug

  eBook uitgeven bij Boekenplan

  25 Jaar e-reader: Wat is nu precies een ePub 

  Veel uitgevers, en Boekenplan zeker, geven de digitale boeken uit in het ePub-formaat. ePub is de afkorting van Electronic Publication. Het is een gratis en open bestandformaat dat is ontwikkeld door Internanational Digital Publishing Forum (IDPF). Het is de bestandextentie van een bestandstype XML. Het ePub is een standaard die het meest geaccepteerd is en in zo goed als in alle 160 webwinkels verkrijgbaar is.

  Het 'oude' e-book

  De teksten en afbeeldingen passen zich in een e-Pub aan de schermgrootte aan. Hierdoor is het dus te lezen op je smartphone, tablet en computerscherm. Bestaat je boek uit vele foto's, grafieken en andere illustraties dan is het ePub-formaat niet de handigste vorm. Wij stappen dan over op PDF. Het PDF heeft vele voordelen. Je bent vrij je eigen lay-out te kiezen evenals je lettertype. Eventueel samen te stellen in Word maar ook met de wat ingewikkeldere programma's als Indesign. Maar ePub3 is ook een goede mogelijkheid.

  ePub3

  Sinds eind 2011 is ePub3 ontwikkeld. Deze versie geeft de mogelijkheid om verwijzingen naar internet te maken, bijvoorbeeld naar digitale kaarten of video’s. Tevens kunnen we hiermee audio en video in het e-book zelf gebruiken. Deze toepassingen lijken ons zeer geschikt voor studieboeken maar ook voor reisboeken en dergelijke. ePub3 is daarbij ook zeer geschikt voor tablets. De ontwikkeling van het e-book in ePub3  is echter wel een stuk duurder dan in de eerste ePub. Maar ook ePub3 is in een flowable content en met een fixed lay-out uit te voeren, waarmee de mogelijkheden over het algemeen flink worden uitgebreid.

  Voordelen digitaal boek uitgeven

  Het digitaal uitgeven geeft interessante mogelijkheden doordat de vaste kosten relatief laag zijn, behalve dan bij de ePub3. Deze heeft zoals gezegd weer wat hogere kosten.

  Voordelen zijn:

  - eBook is gratis met je netwerk te delen
  - Je kunt het tijdelijk gratis aanbieden
  - De lezer kan je boek gemakkelijk met zijn of haar e-reader meenemen
  - Diverse prijsacties zijn mogelijk

   

  De mogelijkheden van het e-book zijn voor velen nog onbekend. Maar nu het e-book meer gemeengoed aan het worden is zal dit snel veranderen. Je boek digitaal uitgeven wordt nu echt eenvoudig. Zeker met een goede uitgever. Bel mij vandaag nog, dan kunnen we de voordelen van het uitgeven bij Boekenplan doornemen.

  Of mail ons.
   
  Boek uitgeven bij Boekenplan | boekenplan.nl | T 043-3581882

  Share |