Linkshandigen beter in wiskunde

  « Terug

  Linkshandigen: De Wiskundige Superhelden!

  Hey daar, linkshandigen! We weten allemaal dat het leven niet altijd soepel verloopt als je de wereld bekijkt vanuit een "andere" hand. Scharen lijken wel je grootste vijand te zijn en tafels lijken altijd op de loer te liggen om je elleboog aan te vallen. Maar vrees niet, want er is goed nieuws in het land van de wiskunde: linkshandigen schijnen hierin uit te blinken! Ja, je hebt het goed gehoord - jullie hebben een voorsprong, folks!

  Het onderzoek naar superhelden

  Op de British Psychological Society Annual Conference hebben onderzoekers onthuld dat linkshandigen over het algemeen beter zijn in wiskunde. Ze hebben maar liefst 2300 Italiaanse jongeren tussen de 6 en 17 jaar oud onderworpen aan een aantal wiskundige uitdagingen. Bovendien moesten ze een vragenlijst invullen om vast te stellen of ze voornamelijk links- of rechtshandig waren. En wat bleek? De linkshandige deelnemers scoorden beter!
   

  Nu, laten we niet overdrijven, het gaat hier niet om een enorme voorsprong. Maar volgens de onderzoekers is het wel statistisch significant, dus laten we dat maar als een excuus gebruiken om op te scheppen! Vijf tot tien procent van je wiskundige vaardigheden kunnen toegekend worden aan de hand waarmee je schrijft, gooit, trapt, enzovoort. Klinkt misschien niet als veel, maar hé, een beetje extra zelfvertrouwen kan nooit kwaad, toch?
   

  Rechtshandige studenten hebben hulp nodig

  Voor al die rechtshandige studenten die wat extra hulp kunnen gebruiken, en voor onze linkshandige kameraden die een extra duwtje in de rug nodig hebben, hebben we dé oplossing voor jullie. Maak kennis met het boek dat je wiskundige wereld op zijn kop zal zetten: Pirates, Peaches and p-values van de fantastische auteur Vince Penders. Geen zorgen, dit boek heeft niets te maken met zeerovers die fruit stelen, maar het zal je zeker helpen met wiskunde en statistiek. Wees gerust, je bent niet de enige die kan profiteren van dit wondermiddel - vraag het maar aan andere studenten die het al hebben geprobeerd!
   

  Dus, onverschrokken linkshandige wiskundige superhelden en alle anderen die op zoek zijn naar wiskundige redding, grijp deze kans en laat je hersenen kraken met Pirates, Peaches and p-values. Het is een absolute must-have voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken. Dus, gooi die schaar weg, bescherm je ellebogen en dompel jezelf onder in de wereld van wiskundige triomf!

  Share |