manuscript redigeren

Schrijven doe je alleen, uitgeven doe je samen

 

 

Het uitgeven van een boek is vergelijkbaar met het verwezenlijken van wensen. Voordat uw boek wordt gepubliceerd, wilt u waarschijnlijk een idee hebben van de mogelijkheden van uw manuscript. Boekenplan kan uw manuscript professioneel beoordelen. Een professionele manuscriptbeoordeling kan u ondersteunen en het verschil maken.

 

Begeleiding en manuscriptbeoordeling
 

Wanneer we een manuscript ontvangen, lezen we meestal de eerste hoofdstukken om een goede indruk te krijgen. Soms is de kwaliteit van de tekst wel goed, maar zijn er twijfels over bijvoorbeeld de opbouw. In dat geval is het beter om een redacteur een manuscriptbeoordeling te laten maken. Hij of zij heeft jarenlange ervaring in het beoordelen van teksten en het begeleiden van auteurs.

 

Professionele beoordeling
 

Een professionele manuscriptbeoordeling omvat niet alleen het lezen en beoordelen van de tekst, maar ook het geven van advies. Vrienden en bekenden van de auteur hebben meestal niet de expertise om professioneel advies te geven. Een redacteur weet wat de lezer wil.

 

Adviezen en tips voor uw manuscript
 

Met de adviezen van de redacteur en de tips uit de beoordeling kan de auteur aan de slag met het manuscript of kan de redacteur het manuscript gaan redigeren. Onze ervaring is dat de kwaliteit van de tekst aanzienlijk verbetert na een manuscriptbeoordeling.

 

Wat kunt u verwachten bij een manuscriptbeoordeling?


- De redacteur beoordeelt en analyseert uw volledige manuscript.

- De redacteur gaat uitgebreid in op belangrijke zaken, zoals structuur, geloofwaardigheid van de personages (indien van toepassing), spanningsopbouw en stijl.

- Binnen enkele ontvangt u een uitgebreid leesrapport van enkele pagina's.

- Na ontvangst van het definitieve manuscript zullen wij u direct informeren over de geschatte kosten.
 

Stuur uw manuscript nu op
 

Stuur uw manuscript in Word-formaat, samen met een synopsis, een kort stukje over de auteur en een begeleidende brief. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden en geef aan wat u beoogt met het manuscript. Heeft u bijvoorbeeld al een eigen publiek en maakt u gebruik van sociale media?

Stuur uw manuscript naar manuscripten@boekenplan.nl. U ontvangt na ontvangst een bevestiging en informatie over wanneer u onze reactie kunt verwachten. Houd rekening met een gemiddelde wachttijd van twee weken.

 

Neem gerust contact met ons op per e-mail of telefoon om kennis te maken met onze speciale samenwerking. T 043 3581882.

 

Leestips:

 

Hoe werken de themacodes

Waarom je als auteur niet alles alleen moet doen

Boeken verkopen

Boek personaliseren

Promotieplan voor je nieuwe boek

Boek promoten social media

Vaste Boekenprijs

6-tips: hoe begin je een boek

Kalligrafie

 

 

Share |