Over boeken, uitgeven en boeken verkopen

  Alle berichten gepubliceerd in

  Juli 2018

  De hitte in Zwarte wol

  Zwarte wol van Henri Van NieuweborghDe hitte is onaangenaam ook in Zwarte wol

  De hitte is met 39 graden buiten ondragelijk. Onze hond wil niet meer naar buiten – wij eigenlijk ook niet. We puffen al met de airco aan. Ik moest denken aan een uitgave die we niet zo lang geleden hebben gemaakt: Zwarte wol van Henri Van Nieuwenborgh. Hierin wordt op de eerste bladzijde hetzelfde weertype en gevolgen beschreven zoals we nu – 26 juli 2018 – ondervinden. Lees hieronder dit eerste deel van Zwarte wol.

  Share |

  Klimaat in Addis Ababa

  Addis Ababa (Ethiopië) en de heerlijke temperatuur

  Addis Ababa is de hoofdstad van Ethiopië en ligt centraal in het Ethiopisch Hoogland, aan de voet van de berg Entoto. Het bijna vier miljoen inwoners tellende hoofdstad begint op 2326 meter boven de zeespiegel bij de internationale luchthaven en loopt uit tot een hoogte van meer dan drieduizend meter. 

  Share |

  taal: debiet

  Taalweetje: debiet

  #Taalweetje debiet (het) “Het debiet schommelt sterk met de regenval, terwijl grondwater een veel zekerder debiet heeft.”

   

  Bron: Waarom Nederland wel genoeg water heeft en wij niet (Pieter Van Dooren, De Standaard, 5 juli 2018)

   

   

  Share |

  Kobo Auro H2O Edition

  Beste uit de test juni 2018, Consumentenbond - Kobo Aura H2O

  Maak kennis met de verbeterde waterdichte Kobo Aura H2O Edition 2. Deze Kobo e-reader is voorzien van ComfortLight Pro schermverlichting, hij heeft een groter geheugen (8GB) en het nieuwe ontwerp zorgt ervoor dat het apparaat handzamer is en slechts 207 gram weegt!

  Share |

  Willen we nog steeds een levenslange relatie?

  Pasfoto auteur Marly SendenEen levenslange relatie; is het nog steeds een realiteit?

  Samen zijn, dat willen we graag. Dat is een oerbehoefte van de mens. Maar hoe? Dat verandert in de loop der tijden door veranderende maatschappelijke omstandigheden en behoeften. Flexibiliteit, persoonlijke ruimte en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke waarden in het huidige tijdsbeeld.


  Foto: Marly Senden, auteur van het boek Bij twijfel zeker doen.

   

  Share |