Het succesverhaal van Guus Martens

    « Terug



    Van twijfels naar triomf: Het succesverhaal van Guus Martens en Wondermeridianen
     

    Het begon met een e-mail die ons stil liet vallen. Guus Martens, de gepassioneerde auteur van Wondermeridianen, had het opgegeven. Zijn woorden waren geladen met teleurstelling. Ondanks de uitverkochte oplage van 1.000 exemplaren, zag zijn uitgever geen toekomst meer voor zijn boek. Een herdruk leek zinloos. Wij bij Boekenplan voelden zijn twijfel, maar we weigerden die te delen.
     

    Waar de uitgever van Guus enkel beperkingen zag, zagen wij een uitdaging die we graag aangingen. Wondermeridianen verdiende meer dan één kans. Het was tijd om dit verhaal nieuw leven in te blazen. Maar hoe?

    We begonnen klein, bijna onopvallend. Een paar gerichte berichten op sociale media, een nieuwsbrief naar een selecte groep lezers. Het leek aanvankelijk weinig te bewegen. Toch voelden we dat er iets broeide, iets wat zou ontkiemen als we volhielden.
     

    Onze inspanningen begonnen vruchten af te werpen toen we een verrassende verbinding legden met een netwerk van coaches en therapeuten. Zij herkenden de waarde van Wondermeridianen als inspiratiebron voor hun cliënten. Guus organiseerden workshops waar hij zijn ervaringen en inzichten deelde. Zijn passie, die bijna gedoofd leek, laaide op bij het zien van de reacties van de deelnemers. De interesse groeide, langzaam maar zeker.
     

    De echte doorbraak kwam toen een opleidingsinstituut het boek opmerkte. Ze zagen het potentieel ervan als studiemateriaal en besloten Wondermeridianen aan te bevelen aan hun studenten. We spraken met hen over een grotere samenwerking en begonnen aan een serie lezingen waarin Guus zijn verhaal vertelde. Het boek werd meer dan een publicatie; het werd een bron van inspiratie en kennis.
     

    Wat begon met een voorzichtige herdruk, groeide uit tot een doorlopende stroom van bestellingen. Guus, die aanvankelijk de hoop had verloren, kon niet anders dan verwonderd toekijken hoe zijn boek opnieuw veel lezers vond.

    Lees meer over het boek Wondermeridianen

    Dit was niet alleen een herdruk, dit was een wedergeboorte. Het verhaal van Wondermeridianen raakte aan iets dieps in mensen, en het groeide uit tot meer dan Guus ooit had durven dromen. Zijn aanvankelijke wanhoop maakte plaats voor hernieuwde trots en vreugde. Hij zag zijn woorden weer sprankelen, gezien en gewaardeerd door een groeiende schare lezers.
     

    Bij Boekenplan wisten we het vanaf het begin: dit boek had een tweede leven in zich. En dankzij een combinatie van doorzettingsvermogen, strategie en de herontstoken passie van Guus, is dat tweede leven een stralend succes geworden.

    Lees meer over het boek Wondermeridianen

     

    Share |