Proefschrift maken, ontwerpen en gratis advies

Proefschrift maken Maastricht

Proefschrift maken succesvol? Dit vergt aandacht en zorg

 

Is uw proefschrift klaar om indruk te maken? Het is een intensief proces waarbij u vier tot vijf jaar lang al uw aandacht en energie aan heeft besteed. Nu de promotiedatum nadert, is het cruciaal om uw proefschrift met de nodige zorg en aandacht op te maken en te laten drukken. U wilt immers dat de kwaliteit van uw werk ook tot uiting komt in de presentatie ervan. Ontdek hoe Boekenplan in Maastricht u kan helpen bij het volledig verzorgen van uw proefschrift, zodat het een succes wordt.

 

 

Wat boekenplan met een thesis kan doen

 

 

Dit is wat u van ons kunt verwachten:

 

een stapsgewijze begeleiding bij het afronden van uw proefschrift, of u nu een Word-document moet opmaken of een drukklaar PDF moet aanleveren. Wij zorgen ervoor dat uw thesis beschikbaar wordt gemaakt voor online verkoop en bieden de mogelijkheid tot het maken van een digitale versie in Epub. Bij Boekenplan zijn we gespecialiseerd in het full service verzorgen van de productie van boeken, inclusief het ontwerp van de omslag van uw dissertatie. Wij geloven dat hierop besparen zonde is, omdat de omslag het eerste is wat uw vakgenoten en andere belangstellenden zien van uw onderzoeksresultaten.

 

Daarom werken we samen met vaste professionals op het gebied van vormgeving. Een korte samenvatting van de inhoud op de achterzijde, vaak zo'n 150 tot 200 woorden, is de basis voor het ontwerp van de thesisomslag. De definitieve titel, ondertitel en auteursnaam zijn ook nodig voor de ontwerper. U kunt beschrijven waar het onderzoek over gaat, welke vragen centraal staan en wie de doelgroep is. U kunt ook kort iets over uzelf vertellen. Deze teksten zijn voor de vormgever een eerste kennismaking met uw proefschrift. Uiteraard kunt u fotomateriaal en illustraties aanleveren voor de omslag, maar deze moeten wel van goede kwaliteit zijn en legaal verkregen zijn vanwege de beeldrechten.

 

 

Alle mogelijkheden en voordelen op een rij

 

Als u kiest voor de diensten van Boekenplan Maastricht voor de verzorging van uw proefschrift, dan kunt u rekenen op:

 

  • vormgeving en boekopmaak, u kunt bij ons rekenen op persoonlijke begeleiding
  • verkoop via onze webwinkel en alle grote internetsites, waaronder Bol.com en boekhandels in Nederland en België
  • uw proefschrift maken met ISBN
  • publiciteit door het sturen van persberichten en eventueel recensie-exemplaren naar alle relevante media
  • drukken en afwerken van de proefschriften, inclusief gratis stellingenblad en uitnodigingen
  • internationale distributie
  • e-book mogelijk in PDF evenals E-Pub
  • u ontvangt een garantie op tijdige levering

 

Het belang van een goed ontworpen proefschrift

Een proefschrift is het resultaat van jarenlang onderzoek en hard werk. Daarom is het van groot belang dat het proefschrift er professioneel uitziet en goed ontworpen is. Bij Boekenplan wordt er veel aandacht besteed aan het ontwerpen van proefschriften, zodat deze er professioneel uitzien en voldoen aan de eisen van de universiteit.

Intakegesprek tussen auteur en vormgever

Het ontwerpen van een proefschrift begint altijd met een intakegesprek tussen de auteur en de vormgever. Tijdens dit gesprek worden de wensen en eisen van de auteur besproken en wordt er gekeken naar wat er allemaal mogelijk is op het gebied van ontwerp.

Ontwerp van het proefschrift

Na het intakegesprek gaat de vormgever aan de slag met het ontwerp van het proefschrift. Hierbij wordt rekening gehouden met de wensen en eisen van de auteur, maar ook met de huisstijl van de universiteit waar de auteur afstudeert. Het ontwerp wordt dan ook altijd afgestemd op de richtlijnen van de universiteit en er wordt gezorgd voor een professionele uitstraling.

Omslag van het proefschrift

De omslag van het proefschrift is het eerste wat de lezer ziet en moet dan ook direct de aandacht trekken. De vormgever maakt dan ook een omslag die past bij het onderwerp van het proefschrift en die er aantrekkelijk uitziet. Hierbij wordt gebruik gemaakt van passende afbeeldingen en kleuren.

Binnenwerk van het proefschrift

Het binnenwerk van het proefschrift is minstens zo belangrijk als de omslag. Hierbij wordt gezorgd voor een duidelijke en overzichtelijke indeling en wordt er gebruik gemaakt van de juiste lettertypes en lettergroottes. Ook wordt er gezorgd voor een goede balans tussen tekst en afbeeldingen en worden tabellen en grafieken op de juiste manier ingevoegd.

Titelpagina van de thesis

Tot slot is er nog de titelpagina. Dit is de pagina waarop de titel van het proefschrift staat vermeld, samen met de naam van de auteur en de universiteit. Ook hierbij wordt gezorgd voor een professionele uitstraling en wordt er rekening gehouden met de huisstijl van de universiteit.

Conclusie

Het ontwerpen van een proefschrift is dus een zeer belangrijk en ingewikkeld proces. Bij Boekenplan wordt er dan ook veel aandacht besteed aan het ontwerp van proefschriften, zodat deze er professioneel uitzien en voldoen aan de eisen van de universiteit. Zo kan de auteur met een gerust hart zijn proefschrift presenteren en zijn onderzoek op een professionele manier delen met de wereld.

 

Leestip: Proefschrift stellingen

 

 

 

 

 

 

button: bel of mail boekenplan direct