Deze tools maken het zelf uitgeven een stuk eenvoudiger

Zelf je boek uitgeven, hier zijn de tools

Zelf een boek uitgeven: de tools die je niet wilt missen

Boekenplan adviseert veel auteurs die zelf hun boek willen uitgeven maar niet op de hoogte zijn van alle ins en outs van het uitgeefvak en wat er verder allemaal bij komt kijken. Hieronder treft u een greep uit onze hulpmiddelen aan:

 

Hosting en website

  • Wilt u voorzichtig met een website maken beginnen dan kunnen wij jouwweb adviseren, gratis of goedkoop. Zo werkt het.
  • Wilt u wat verder gaan of u heeft een webshop nodig dan gebruiken wij deze best beoordeelde hoster van Nederland. Ook wij gebruiken Antagonist voor onze websites. Het grote voordeel van een website maken bij Antagonist is dat zij voor je de benodigde software kunnen installeren zoals Wordpress, maar ook software voor webshops. Een hele fijne en zeer betrouwbare en innovatieve hoster.
  • Vindt u het te ingewikkeld zelf hosting te regelen dan kan Boekenplan u helpen om de website in te richten, zodat u zelf de tekst kunt invullen. Als u dit wilt doen wij dit ook. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

 

Barcode maken

Hiervoor kunt u de online tool gebruiken van Terry Burton. Gratis, eenvoudig en handig. De barcode mag niet in RGB of CMYK zijn opgebouwd. Zorg altijd dat u een eps-bestand in grijswaarden gebruikt om problemen met de verwerking bij CB-Logistics en de boekhandel te voorkomen. De tool is gratis te gebruiken maar een kleine bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

Letterfonts

U zult nog weleens lettertypes tegenkomen die u niet heeft maar die u wel graag wilt gebruiken. Vaak kunt u hier gratis aankomen. Kijk dan op dafont.com en myfonts.com

 

Research

Voor zoekwoordenonderzoek en concurrentieonderzoek gebruiken wij Market samurai. Een Australisch pakket waarmee eenvoudig zoekwoorden te vinden en te beoordelen zijn. Maar ook belangrijk, u kunt simpel uw concurrentie analyseren zodat het mogelijk is om te zien of het zoekwoord een kans heeft in de top 10 te komen. Bovendien kunt u zien wat u moet doen aan uw site of pagina om hem goed te laten scoren in de top 10. De aanschafkosten zijn eenmalig.

 

Opmaak van omslag en binnenwerk

U wilt zelf een boek uitgeven en u hebt niet de middelen om het ontwerp en de opmaak door een ontwerper te laten doen. Dan ontkomt u er vaak ook niet aan om zelf het boek op te maken. In Microsoft 365 is het programma Pagemaker aanwezig en er is ook een gratis programma mogelijk, namelijk Scribus.net.

Voor de promotie of uw e-boekomslag kunt u met myecovermaker.com aan de slag.

 

Zelf een boek uitgeven, promotie is erg belangrijk

  • Voor social media zoals Facebook, Twitter, InDesign en Instagram is het gebruik van video’s bijzonder functioneel. Wij kunnen je dan Vidnami aanbevelen (via deze link kunt u dit programma 14 dagen gratis proberen). De maandelijkse kosten vallen erg mee. Werkt eenvoudig en snel met gratis de keuze uit duizenden foto’s, video's en muziek. Je kunt de tekst ook inspreken of laten inspreken. Als u de tekst eenmaal hebt, kunt u binnen enkele minuten een video maken.
    De 14 dagen probeer actie geeft ook recht op een gratis training en laat zien hoe belangrijk het gebruik van deze video's zijn. Meer aandacht van uw acties op social media. U kunt mij natuurlijk altijd bellen voor meer uitleg.

     

Heeft u nog vragen neem dan contact met Boekenplan op.